Australijan Open

Tim izbacio Nadala i plasirao se u polufinale

  • 29.01.2020. 14:09

Austrijski teniser Dominik Tim plasirao se u polufinale Australijan opena pobjedom protiv prvig tenisera svijeta Rafaela Nadala nakon četiri seta - 7:6, 7:6, 4:6, 7:6.

Dominik Tim savladao je Rafaela Nadala u poslednjem četvrtfinalu Asutralijan opena i u za mjesto u finalu igraće protiv Aleksandera Zvereva. Meč je trajao četiri sata i 14 minuta. Timu će to biti prvo polufinale na Australijan openu.

U prva dva seta Nadal je prvi dolazio do brejka prednosti, ali je Tim uspijevao oba puta da se vrati u igru i oba seta osvoji kroz taj brejk. Dobra igra sa obe strane mreže, neki sjajni poeni i udarci ono su što smo i očekivali i dobili od ovog duela. Tim je u pojedinim momentima imao više sreće, ali mora se reći i da je odlično koristio prilike do kojih je dolazio.

U trećem setu je borba bila neizvjesnija, nije bilo ni brejka ni brejk prilika u devet odigranih gemova, da bi Nadal pri rezultatu 5:4 uspio da se izbori za brejk priliku i iskoristi šansu da je pretvori u osvojen set. 

Četvrti set otvoren je brejk loptama za Nadala već u drugom servis gemu. Austrijanac je spasio tri brejk lopte i već u narednom gemu sam napravio brejk za vođstvo 2:1. Čuvao je Tim stečenu prednost do pred kraj seta. Servirao je Austrijanac za pobjedu, ali je bilo očigledno da mu se stegla ruka. Napravio je jednu duplu servis grešku, nije pronalazio prvi servis i na kraju je poslao laku loptu u aut i Nadal se vratio u igru u ovom setu. I ovaj dio meča riješen je kroz taj brejk. I ovoga puta je Austrijanac bio bolji u taj brejku.

Porazom Rafaela Nadala u polufinalu, Novaku Đokoviću otvorila su se vrata za povratak na prvo mjesto na ATP listi u slučaju da osvoji titulu u Melburnu.

Prvo polufinale na programu je u četvrtak od 9:30, a sastaju se Novak Đoković i Rodžer Federer. U drugom polufinalu snage će odmjeriti Aleksander Zverev i Dominik Tim, taj meč na programu je u petak.

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.