Masters u Monte Karlu

Težak žrijeb za Novaka Đokovića

  • 12.04.2019. 21:02

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković vraća se na teren poslije poraza u trećem kolu Mastersa u Majamiju, a ovo će mu biti prvi turnir na šljaci. Na ceremoniji žrijeba, kojoj je prisustvovao i odlazeći predsjednik ATP Kris Kermod, Đoković je kao prvi nosilac na startu slobodan, ali u drugom kolu igra sa boljim iz meča Tanasija Kokinakisa i Filipa Kolšrajbera.

Od Kolšrajbera je poražen nedavno u drugom kolu na Mastersu u Indijan Velsu (4:6, 4:6), i to poslije sedam uzastopnih pobjeda.

Iskusni Nijemac je uspio Novaka da pobjedi jednom i na šljaci, bilo je to na Rolan Garosu 2009. u šesnaestini finala.

Kada je riječ o Kokinakisu, igrali su samo jednom, na Rolan Garosu 2015. kada je Đoković slavio u tri seta, 6:4, 6:4, 6:4.

Srpski teniser koji je Monte Karlo osvajao dva puta, 2013. i 2015. godine, u trećoj rundi može da se sastane sa nekim od Francuza, Gaelom Monfisom ili Žoom Vilfredom Congom, a u četvrtfinalu protiv Grka Stefanosa Cicipasa ili Rusa Danila Medvedeva.

Naravno, ukoliko ne bude nekih iznenađenja. Kada je reč o polufinalu, tu bi mogao da se susretne ili sa Dominikom Timom ili Karenom Hačanovim, a u finalu najteži rivali mogli bi biti šampion Rafael Nadal ili treći teniser svijeta, Aleksander Zverev.

Ali sa druge strane ni Rafael Nadal neće imati previše lak početak.

U prvom kolu je slobodan, ali potom može da se sastane sa Robertom Bautistom Agutom ili Džonom Milmanom, u trećem kolu sa Denisom Šapovalovim, Grigorom Dimitrovim ili Stanom Vavrinkom, a u četvrtfinalu bi mogao da igra Marinom Čilićem ili sa Italijanom Markom Čekinatom, koji je prošle godine u Parizu pobijedio Novaka Đokovića.

Zverev u polufinalu i Novak u finalu bili bi najteži Rafini protivnici na putu do eventualne odbrane titule.

Od ostalih srpskih tenisera, na turniru je u glavnom žrijebu Dušan Lajović koji se na startu sastaje sa Britancem Kajlom Edmundom.