US Open

Težak žrijeb za Novaka

  • 22.08.2019. 20:02

Obavljen je žrijeb muškog singla četvrtog gren slema sezone US Opena. Prvi nosilac Novak Đoković startuje protiv Španca Roberta Karbaljesa Baene, a u njegovoj polovini je i Rodžer Federer.

U drugom kolu čeka ga pobjednik meča Kveri - Londero, a u trećem je izgledan duel sa jednim srpskim teniserom, Jankom Tipsarevićem ili Dušanom Lajovićem. Janko igra protiv Kudle, a Duci protiv Darsisa, tako da je realan njihov duel u drugom kolu, a pobjednik bi išao u narednom na Đokovića.

Naredni protivnik takođe bi mogao da bude srpski teniser, Miomir Kecmanović ili Laslo Đere. Njih dvojica se sastaju u prvom kolu, a pobjednik bi trebalo da ide na Kevina Andersona, dok je glavni nosilac tog mini dijela žrijeba Sten Vavrinka. 

U četvrtfinalu Novak bi mogao ponovo da se susretne sa Danilom Medvedevim, koji igra u fenomenalnoj formi, a u polufinalu moguć je novi duel sa Rodžerom Federerom.

Švajcarcu bi poslije kvalifikanta protivnik u drugoj rundi mogao da bude Damir Džumhur, a potom je moguć put koji sadrži Davida Gofana, Bornu Ćorića, Keija Nišikorija.

Donju stranu žrijeba predvodi Rafael Nadal i prvi meč igra protiv Milmana. Zatim ga čeka potencijalni duel sa Kokinakisom, pa Verdaskom i onda bi u četvrtoj rundi mogao da se sastane sa Filipom Krajinovićem, koji počinje od Štebea, ali i Marinom Čilićem, koji startuje sa Kližanom, a u drugom kolu baš je moguć duel sa Krajinovićem.

Najjači nosilac tog dijela žrijeba je Džon Izner. Potencijalne četvrtfinaliste predvodi Aleksander Zverev, a tu je i Karen Hačanov, kao i Ivo Karlović koji startuje sa Tijafoom, a u slučaju pobjede moguć je duel upravo sa mlađim Zverevim. A posljednju četvrtinu predvodi Dominik Tim, a među jačim nosiocima su Stefanos Cicipas, Roberto Bautista Agut i Nik Kirjos.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок