Testirani Zverev, Čilić, Ćorić i ostali, Đoković otišao u Srbiju

  • 22.06.2020. 09:06

Novak Đoković, najbolji teniser svijeta, riješio je da, zbog dobrog zdravstvenog stanja, ne ode sa ostalim učesnicima zadarskog turnira na hitno testiranje na novi korona virus, već da to uradi u Beogradu.

Nakon što je Grigor Dimitrov iz Hrvatske otišao u Monte Karlo, osjetio simptome, zbog kojih je testiran, a rezultat je bio pozitivan, organizatori su donijeli odluku da finale turnira bude otkazano.

Kako Novak Đoković nije osjetio nikakve simptome, u skladu sa preporukama nadležnih hrvatskih zdravstvenih vlasti, riješio je da se vrati u Beograd. Ostali asovi, učesnici turnira, odlučili su se da se testiraju u Zadru.

U nedjelju, kasno uveče, zvijezde su dovezene ispred zgrade poliklinike i Zavoda za javno zdravstvo u Zadru gdje ih je dočekao glavni epidemiolog zadarske županije, doktor Alan Medić.

Na parkingu je bilo gotovo cijelo društvo koje je preko vikenda uveseljavalo brojnu publiku na Višnjiku - Marin Čilić, Borna Ćorić, Aleksander Zverev, Dona Vekić...

Za razliku od njih, Đoković će u Srbiji kontaktirati epidemiologe i obaviti neophodna testiranja na novi korona virus.

Podsjetimo, Novak Đoković se u finale turnira u Hrvatskoj plasirao pobijedivši Peđu Krstina, Bornu Ćorića i, u ranom popodnevnom terminu, Nina Serdarušića - sve bez izgubljenog seta. Andrej Rubljov, s kojim je trebalo da u 20 časova igra finale, kao 14. sa ATP liste je savladao Čilića sa 2:1, a sa po 2:0 Danila Petrovića i Aleksandera Zvereva.

Od zadarskog finala, nažalost, na kraju nije bilo ništa, otkazano je dok je publika čekala da počne - i to upravo zbog pomenute vijesti o stanju Grigora Dimitrova.

(Blic.rs)

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?