Gađanje iz vazdušne puške

Teslićanin seniorski šampion BiH u streljaštvu

  • 18.06.2019. 19:32

Šesnaestogodišnji Matej Rašić iz Teslića je seniorski prvak BH u vazdušnoj pušci. Jedan je od najmlađih prvaka u zemlji u toj konkurenciji u posljednjih nekoliko decenija. U osnovnom dijelu takmičenja, u kvalifikacijama, bio je četvrti. A, potom je briljirao u dodatnom gađanju u finalu. Za samo 0,1 krug izmaklo mu je postavljanje novog državnog rekorda. 

"To je bilo prvenstvo BH za seniore na elektronskim metama. Osvojio sam to prvo mjesto, nisam se nadao. Konkurencija je bila jaka baš, ali eto trud i rad se isplatio," kaže Rašić.

Matej je na crtu izašao i sa bivšim učesnicima Olimpijade, što šampionsku titulu mladog teslićkog strijelca čini još značajnijom. Ponosni su i u teslićkom Streljačkom klubu „Geofon“. 

"Imamo planova za dalje. Ovo je sada u fazi njegovog napretka. Njemu sada trebaju međunarodna takmičenja. Spremamo se ovih dana za Svjetski kup za juniore u Sulu. Ide i naš mladi pištoljaš Branko Kovačević, tako da će njih dvojica steći tamo jednu rutinu, koja je potrebna za dalja takmičenja," rekao je Neven Rašić, trener Streljačkog kluba „Geofon“, Teslić.

Zbog toga Matej vrijedno trenira, i to najčešće više sati po dva puta dnevno. I, kada odloži opremu, Matej je, kaže, i kod kuće u svijetu streljaštva. A, kako i ne bi bio, kada je otac ujedno i njegov trener. 

"Od kada se rodio čuje da se priča stalno o streljaštvu i vidi na kraju krajeva. Njemu je Tatajana uzor. Tatjana koja je bila na Olimpijadi. Evo sad se i sa njom pripremamo, imamo Svjetski kup u Brazilu, u Rio de Žaneiru, u avgustu," kaže Neven Rešić. 

Streljački klub „Geofon“ jedan je od najtrofejnijih BH klubova. Tako teslićki strijelci imaju utaban put kojim treba ići do vrhunskih rezultata. Matej je odlučan da je ovo tek početak puta i da će se za njegovo ime u svijetu streljaštva tek čuti.