Sezona se neće poništiti

Terzić: UEFA želi kraj na terenu

15:51, 26.03.2020.
Thumbnail
Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić ističe da je cilj Evropske fudbalske federacije je da se sva prvenstva pa i ona u Srbiji završe na terenu.

"Svako veče vodim razgovore sa Zoranom Lakovićem koji je radne grupe UEFA i radi na iznalaženju rješenja. Ima više scenarija i od raspleta situacije zavisi koja će se rješenja primijeniti. Ono što je izvjesno, to je da sve velike lige insistiraju da započeta prvenstva treba da se završe, zbog ogromnih prihoda od TV prava. Neke pretpostavke su da bi se prvenstva mogla nastaviti sredinom maja ili početkom juna, bez prisustva publike, ali to niko sa sigurnošću ne može da tvrdi", rekao je Terzić za Telegraf.

Terzić je naglasio da se sezona neće poništiti.

"Sezona se sigurno ne može poništiti i to uopšte nije opcija. UEFA će učiniti sve da se nacionalna prvenstva završe. Opcija proglašenja tabele u zatečenom stanju je druga opcija, ali se iskreno nadam da se to neće dogoditi i da će se nacionalna prvenstva završiti bez publike. Zato je važno da igrači odgovorno treniraju u kućnim uslovima. Crvena zvezda je svojim igračima dostavila trake za trčanje ili bicikle i plan i program rada dok traje vanredno stanje. Pred nastavak prvenstva neće biti mnogo vremena za zajedničke pripreme".

Generalni direktor beogradskog kluba je svjestan da će svi doživeti veliki finansijski udarac.

"Logično je da će doći do domino efekta i da će i Crvena zvezda osjetiti velike posljedice finansijskog kraha. Uzdržao bih se sada od bilo kakvih komentara kakve mjere kao klub planiramo, jer mislim da je za to rano jer ne znamo dokle će ovo da traje. Pratićemo preporuke. Teško možemo sada procijeniti ko će teže, a ko lakše podnijeti ovu katastrofu. Crvena zvezda u velikoj mjeri živi od transfera igrača, a sigurno će evropski klubovi smanjiti budžete za dovođenje igrača, što će direktno uticati na prihode našeg kluba", dodao je Zvezdan Terzić.