Crveno bijeli na pripremama u Turskoj 

Terzić: U "Zvezdi" se ne živi od stare slave 

  • 05.02.2019. 19:45

Godina za pamćenje u fudbalskom taboru Crvene zvezde samo je podigla stepen borbene gotovosti na još veći nivo. Direktor beogradskog klub, Zvezdan Terzić, za ATV kaže, da su minulim rezultatima, svi u klubu, sebi zadali domaći zadatak da premaše sve do sada urađeno.

"U Crvenoj zvezdi nema minulog rada i ne može da se živi na lovorikama stare slave. Podigli smo lestvicu očekivanja i armija navijača s pravom očekuje da možemo da ponovimo rezultate iz prošle godine. Naravno, teško je obećati, a još teže ostvariti. Svesni smo velike odgovornosti koju imamo dok vodimo Crvenu zvezdu," kaže Terzić.

Naš cilj je da Crvena zvezda bude redovan učesnik Lige šampiona, uz potpunu dominaciju na domaćem frontu, ne krije Terzić klupske ambicije. Biće to težak zadatak, ali zato se, kaže, sve u klubu godinama radi planski. Prema njegovim riječima, crveno bijeli trenutno imaju najkvalitetniji tim unazad nekoliko sezona.  

"Ono što mene hrabri, a skoro već pet godina sam u Crvenoj zvezdi, mi smo iz polusezone u polusezonu, iz sezone u sezonu, rasli kao klub i tim, i nakon svakog prelaznog roka pravili još jači tim. Sve ono što radimo tokom ovih priprema pokazuje da Crvena zvezda nikada nije imala moćniji i kvalitetniji tim nego što je ovaj tim koji ćemo da imamo na proljeće. Ipak, ne opuštamo se. Imamo 15 bodova više od Partizana, ali u svaku utakmici moramo da uđemo maksimalno odgovorno. Moramo da uzmemo titulu, a pokušaćemo da, nakon 12 godina, vratimo duplu krunu na "Marakanu" i da se svi radujemo u maju," rekao je Terzić.

Fudbaleri Crvene Zvezde već desetak dana bruse formu u Beleku. Tim Vladana Milojevića u ovoj fazi priprema djeluje besprijekorno fizički pripremljen, a posebno plijeni lakoća sa kojom "crveno bijeli" nižu pobjede na pripremama u Turskoj. Ne čudi onda što stručni štab ima nekoliko razloga za zadovoljstvo.

"Nemojte da zaboravite da smo mi imali 37 takmičarskih utakmica, a igrači nisu imali veliku pauzu. Opet se pokazalo da su moji igrači veliki profesionalci. Oni su sprovodili program koji su dobili od našeg kondicionog tima. Sve utakmice na pripremama gledamo kao takmičarske i pokušavamo da neke stvari popravljamo i ono što nije dobro da ispravljamo," kaže Vladan Milojević, trener FK Crvena zvezda.

Za svoje mjesto u “Zvezdinom” timu bori se i banjalučanin Srđan Babić, koji je tokom kontrolnih utakmica u Beleku ostavio odličan utisak. Ipak, svoje igre stavlja u drugi plan. 

"Iskreno, ne razmišljam o tome. Bitno mi je da ekipa igra dobro, a kada ekipa igra dobro ja sam srećan. Nikada ne gledam samo sebe," rekoa je Babić.

Fudbaleri Crvene Zvezde u Beleku će da borave do 9. februra. Sedam dana kasnije nastavlja se Superliga Srbije, a prvi “Zvezdin” rival je ekipa Vojvodine.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)