NBA

Teodosić ostao na klupi, Marjanović bolje da nije ni ulazio

  • 19.01.2019. 09:13

Košarkaši Los Anđeles Klipersa poraženi su od Golden Stejt Voriorsa na svom parketu rezultatom 112:94.

Klipersi su se dobro držali do kraja prvog poluvremena protiv aktuelnog šampiona NBA lige, ali su u nastavku posustali i na kraju bili ubjedljivo poraženi.

Poslije fantastičnog starta sezone i jednog dijela kada su držali poziciju na vrhu Zapada, Klipersi su ovim porazom dospjeli van zone koja vodi u doigravanje, dok je Golden Stejt prvi u toj konferenciji.

Od srpskih košarkaša, Miloš Teodosić nije ulazio u igru, dok je Boban Marjanović za tri minuta na parketu napravio dvije lične greške i izgubio dvije lopte, a nije imao nijedan skok, asistenciju, niti je šutnuo ka košu rivala.

Najefikasniji kod pobjednika bio je Stef Kari sa 28 poena, Kevin Durent postigao je 24, a povratnik Demarkus Kazins, kojem je ovo bio prvi meč u godinu, imao je 14.

Kod Klipersa istakli su se Tobajas Heris sa 28 i Gilgius Aleksander sa 24 poena.

Košarkaši Bostona ostvarili su drugu uzastopnu pobjedu, ovoga puta bili su bolji od Memfisa sa 122:116.

Seltiksi su podigli formu poslije tri vezana poraza, prvo dobili Toronto Reptorse, a sada savladali i "Grizlije", uprkos tome što su lošom drugom četvrtinom izgubili prednost.

Uspjeli su u nastavku da preuzmu kontrolu zahvaljujući Kajriju Irvingu i dođu do slavlja.

Irving je bio prva figura utakmice sa 38 poena (14-21 iz igre, 4-6 trojke), uz 7 skokova i 11 asistencija. Odličan je bio Markus Smart sa 20 poena, dva više od Ala Horforda.

Najefikasniji u redovima Memfisa bio je Majk Konli sa 26 poena, dok je tri manje dodao Džeren Džekson.

Boston je ostao peti na tabeli sa 27 trijumfa i 18 neuspjeha, a Grizlisi pretposljednji na Zapadu sa 19-26.

U dramatičnom susretu Bruklin Netsi su dobili Orlando Medžik – 117:115.

Dianđelo Rasel je ostvario rekord karijere sa 40 poena (16-25 iz igre, 8-12 za tri) i bio najzaslužniji za trijumf svog tima, dodavši i 7 asistencija. Najbolje ga je pratio Spenser Dinvidi sa 20 poena.

Orlandu nije pomogla ni fantastična partija Nikole Vučevića koji je meč završio sa 16 poena, 17 skokova i 6 asistencija, dok je najefikasniji u redovima Medžika bio Eron Gordon sa 23 poena.

Bruklin je u sjajnoj formi i zabilježio je sedmi trijumf u poslednjih devet utakmica, pa zauzima šesto mjesto na Istoku sa skorom 24-23. Orlando je pet pozicija niže sa 19 pobeda i 26 poraza.

Odmah ispod "Mrežica" je Majami koji je poražen od Detroit Pistonsa rezultatom 98:93, najviše zahvaljujući Blejku Grifinu kojem je falila jedna asistencija za tripl-dabl. Grifin je upisao 32 poena, 11 uhvaćenih lopti i 9 uspešnih dodavanja, dok je kod Hita najbolji bio Dvejn Vejd sa 20 poena i 8 asistencija.

Pistonsi su deveti u Istočnoj konferenciji sa učinkom 20-24.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.