Banjaluka

Teniski okršaj rukometnih asova pripao Bojinoviću

  • 13.08.2018. 20:14

Mladen Bojinović, brojnim titulama, dodao je i onu najboljeg banjalučkog tenisera među rukometašima. Pod svijetlom reflektora centralnog terena Teniskog kluba “Mladost” , Mladen je u direktnom okršaju za tron savladao Gorana Stupara.

Ipak, rezultat je bio najmanje bitan. Dva velika rukometna šampiona, latitla su se reketa, u meču iz kojeg su, i jedan i drugi, izašli kao pobjednici.

"Najvažnije je da smo uspjeli da napravimo spetakl. Presrećni smo što smo uspjeli da pomognemo Udruženju “Iskra” i ostaloj djeci. To je bio prioritet", rekao je Mladen Bojinović, rukometaš.

“Mi koji smo rano otišli iz Banjaluka, u stomaku imamo neki osjećaj da moramo da pomognemo. Uvijek ćemo se odazvati ovakvim akcijama", kaže Goran Stupar, rukometaš.

A, ovaj put, odazvali su se akciji Rukometnog kluba “Borac”, kojoj je cilj bio da se prikupi što više novca za Udruženje “Iskra” i razvoj omladinskog rukometa u Banjaluci. Goran, kaže, da ga neće pokolebati poraz na početku teniske karijere, te da će se spremiti za naredno izdanje čelendžera u Banjaluci. Nije nam otkrio, da li će tokom tih pripreme, u pomomć zvati fizioterapeuta Borisa Vrhovca, koji je u meču Bojinović-Stupar u nekoliko navrata intervenisao na poziv Stupara, uz oštro protviljenje rivala sa druge strane mreže.

"Kada izađeš nespreman, to tako mora da bude. Čim potrčiš malo nešto krene da “zateže”. Nije bilo ništa strašno, sve to ide u radni staž. Presrećan sam što sam bio dio ovog spektakla. Vjerujem da je publika uživala, s obzirom da su ih vijedili u jednom atipičnom sportu za njih. Svaka čast Mladenu i Goranu", rekao je Boris Vrhovac, fizioterapeut.

A, za striktno poštovanje svih pravila teniske igre, sem onog da se igra jedan set na devet dobijenih gemova, brinuo se Ozren Đurđević. Iako je odavno naviknut na velike teniske mečeve, ovaj će mu, kaže, ostati u posebnom sjećanju.

"Ja sam stvarno oduševljen i mogu da kažem da sam ponosan i presrećan što sam dijelio teren sa ovakvim rukometnim legendama", rekao je Ozren Đurđević, teniski sudija.

Bilo je i aplauza sa tribina nakon svakog dobrog poteza. Brojne poznate ličnosti iz javnog života Srpske, među kojima i premijer Srpske , Željka Cvijanović, uživale su u teniskom okršaju koji je nakon sat vremena igre pripao Bojinoviću rezultatom 9:4.

“Dvojica vrhunskih sportista i velikih ljudi, a sve u korist humanosti. Mislim da nema ljepše stvari od one kada se spoje sport i humanost", rekao je Dragan Jaćimović, pomoćnik ministra porodice omladine i sporta u Vladi Republike Srpske

U Rukometnom klubu “Borac” djelimično zadovoljni. Hvale sve one koji su se odazvali akciju, ali ne kriju da su očekivali veću posjetu.

"Žao mi je što nije bilo više ljudi na tribinama. Banjaluka ima zahtjevnu publiku. Ipak, promijenila se struktura stanovništva u gradu i sada su koncerti narodne muzike zanimljiviji. Žao mi je zbog toga. Ipak, RK “Borac” je skupio određena sredstva, ne onolika kolika smo očekivali, ali najvažnije je da ćemo pomoći onima kojima je potrebno", kaže Vladimir Branković, direktor RK “Borac”.

Branković kaže da ih, ipak, ništa neće pokolebati i da uskoro treba očekivati sličnu akciju.

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)