Srpska open

Teniseri u borbi za 80 ATP bodova i 46.600 evra

  • 17.07.2019. 13:06

Banjalučki čelendžer Srpska open ove godine održava se po 18. put. I ove godine turnir se nalazi u ATP kalendaru, a stao je rame uz rame sa čelendžerima u Šćećinu, Istanblu, Sevilji, Šangaju i čelendžeru u Americi. 

Za razliku od prošle godine, kada se igralo za 100 ATP bodova, ove godine teniseri će se boriti za 80 bodova, a nagradni fond turnira je 46.600 evra. 

“Ovo je turnir od 80 bodova, a da bismo zadržali prošlogodišnjih 100 bodova po novim pravilima morali bismo imaru turnir od 94.000 evra. Tako da smo mi odlučili 80 bodova i smanjili smo nagradni fond. Sigurno nećemo izgubiti kvalitet jer nismo izgubili polovinu bodova nego samo 20, a bodovi su ono najvažnije zbog čega se ovaj turnir igra”, rekla je direktor turnira Lana Popović. 

Po novim pravilima u kvalifikacijama učetvuju samo četiri igrača a u glavnom žrijebu naći će se 48 igrača. 36 igrača na osnovu ATP ranga, četiri sa pozivnicama ITF-a, zatim pet za pozivnicama koje dodjeljuje organizator, dva igrača iz kvalifikacija i jedan sa specijalnom pozivnicom ATP-a. 

Pokrovitelji turnira su Predsjednik Republike Srpske, Vlada Repulike Srpske i Ministarstvo porodice omladine i sporta, a i ove godine uz turnir je stala kompanija Prointer. 

“Mislim da je značaj turnira nedovoljno istaknut i mislim da ni mi sami u Banjaluci nismo svjesni da imamo pravi mali dragulj. Ako se malo bolje zamsilimo, šta smo mi to 18. puta organizovali a da ima neki međunarodni nivo, da dolaze zaista igrači sa respektabilnim karijerama u Banjaluku svake godine, to je upravo ovaj čelendžer. Zadatk svih nas je zato da napravimo dodatni napor u promociji ovog turnira i da i Banjalučani i gosti našeg grada osjete ovaj turnir. Kompanija Prointer će i ove godine podržati ovu priču, nizom aktivnosti koje ćemo preduzeti”, rekao je Vlatko Vukotić portparol kompanije Prointer.

Teniski čelendžer Srpska Open igra se od devetog do 15. septembra na terenima TK Mladost.