Teniserka iz Gradiške

Tea Kovačević osvojila prestižni turnir u Majamiju

  • 11.12.2019. 19:05

Tea Kovačević, devetogodišnja teniserka iz Gradiške, osvojila je turnir “Little Mo” koji se igrao u Majamiju, a koji slovi za jedan od najprestižnijih u dječijem uzrastu. Tea je na Floridi, pomela konkurenciju , u kategoriji ispod deset godina. 

Tokom četiri meča izgubila je samo četiri gema, a u finalnom duelu, sa dva puta po 6:0 savladala je svoju vršnjakinju iz Rumunije. Nakon što je trofej završio u njenim rukama, Tea je, za ATV otkrila recept za uspjeh u Majamiju.

"Igrala sam veoma agresivno i pametno. Moj trener i ja smo naporno trenirali da bi napravili ovaj rezultat", kaže Tea Kovačević, teniserka.

Tea već nekoliko godina trenira tenis, pod stručnim nadzorom svog oca Marka, a ove teniske sezone, nizala je uspjeh za uspjehom. Osvojila je nekoliko turnira u svom uzrastu, a na Svjetskom prvenstvu, u kategoriji ispod devet godina, koje je održano u Umagu, domogla se  trećeg mjesta u singlu i drugog u dublu.

Diči se prvim mjestom na rang listima u BiH i Hrvatskoj, a za njene rezultate, čuli su i u teniskoj fondaciji “Morin Konoli Brinker” koja organizuje turnir “Litlle Mo”. Osvajanjem turnira, Tea je u potpunosti opravadala poziv organizatora koji je stigao na njenu adresu, a zahvalna je i onima koji su joj pomogli da nastupi u Majamiju.

"Želim da se zahvalim svim ljudima koji su mi finansijski pomogli da dođem na ovaj turnir. Veoma sam srećna i ne mogu riječim da opišem svoju sreću", rekla je Tea.

Teniski uzor joj, ne krije, Novak Đoković, a san, da jednog dana krene njegovim stopama i postane najbolja teniserka svijeta. Za sada je na dobrom putu.