Tea Kovačević grabi ka ostvarenju sna

  • 04.08.2020. 15:14

Na adresu Tee Kovačević, mlade teniserske iz Gradiške, ovih dana stižu samo dobre vijesti. 

Jedna od najtalentovanijih teniserki u regionu dobila je poziv da nastupi na tri najprestižnija tunira u Evropi pod pokroviteljstvom organizacije “Ten pro”.

Ideja organizatora je da na jednom mjestu okupe budućnost svjetskog tenisa, a turniri su trebali da  budu odigrani na teniskoj akademiji Kim Klajsters, belgijskom gradu Bre (9. - 14. avgust) , potom u Parizu (15. - 20. avgust) i Nici, na terenima akademije Patrika Muratoglua (23. - 29. avgust)

Ipak, zbog pandemija virusa korona, za sad je izvjesno samo odigravanje turnira u Parizu, ali porodicu Kovačević itekako je obradovao poziv da se Tea pridruži društvu najboljih mladih tenisera na svijetu.

“Za nas je poziv na ove turnir velika satisfkacija i nagrada za sav dosadašnji rad i rezultate koje smo postigli. Svjesni smo težine situacije zbog borbe sa virusom korona, ali se nadamo da ćemo uspjeti da nastupimo na turniru u Parizu koji će, za sada, biti odigran po planu. Dobili smo i uvjeravanja nadležnih inistitucija da će nam pomoći oko organizacije puta, s obzirom da nam, u ovom trenutku, jedan od najvećih problema predstavlja sam odlazak u Francusku i dobijanje svih dozvola potrebnih za putovanje.”, izjavio je Marko Kovačević, otac i trener Tee Kovačević

Sem poziva za nastup na turnire iz “Ten pro” serije, Tea Kovačevih, ovih dana može da se pohvali da je  postala najmlađa teniserka u istoriji prestižne kompanije “Babolat” kojoj je ponuđen internacionalni sponzorski ugovor. 

U ovoj francuskoj kompaniji, koja ima tradiciju dugu više od 145 godina, a sa čijim reketima su, nekada Rene Lakost, a danas Rafael Nadal, pokorili tenisku planetu, prepoznali su veliki talenet mlade teniserke iz Gradiške nakon što je, prošle godine, u Majamiju, ostvarila najveći uspjeh u svojoj dosadašnjoj karijeri osvojivši, na dominantan način,  turnir “Little Mo” . 

Na putu da pehara, Tea je pomela konkunreciju, izgubila je samo četiri gema u pet odigranih meča, a glas o njenim sjajnim partijama i rijetkom igračkom talenetu stigao je i do čelnih ljudi “Babolata”

“Iznenadio nas je poziv koji smo dobili od jednog od pravnih zastupnika kompanije “Babolat”. Tei je tek deset godina I dosdašnja praksa ove kompanije nije bila da tako mladim teniserima nude sponozorske ugovore. Ipak, oni su se odlučili na ovaj potez, zato što smatraju da je te Tea veliki talenat. “, priča Kovačević.

Tea ne krije da joj je cilj da bude najbolja teniserka planeta. Iako je tek napunila deset godina krupnim koracima grabi ka teniskom vrhu. Marljvo trenira I čeka da se ponovo vrati svojim obavezama na turnirima kako bi još više obogatila svoju riznicu trofeja. 

U  Gradišci je odavno pobrala sve simpatije, pa svi zdužno navijaju da njihova sugrađanka ostvari svoje snove. Grad se ujedinio, pa tako podrška Kovačevićima, stiže sa svih strana, a u više navrata i Islamska zajednica iz ove regije, organizovala je prikupljanje finansijskih sredstava kako bi Tea nesmetano mogla da trenira i putuje na turnire.

“Naši sugrađani su nam zaista vjetar u leđa. Zahvalni smo im na svemu. Možemo da osjetimo koliko se raduju svakom Teinom uspjehu. Nadamo se, da ćemo ih i u budućnost činiti ponosnima.”, za kraj kaže Marko Kovačević.

Тагови:
  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија: Досије

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.