Mediteranske igre u Španiji 

Tandem Plivačkog kluba "Olimp" u finalu

  • 25.06.2018. 20:13

Plivač banjalučkog “Olimpa” Nikola Bjelajac zauzeo je osmo mjesto na Mediteranskim igrama u Španiji. Banjalučanin je prethodno finale na 50 metara slobodno izborio u vremenu 22,96 sekundi čime je ujedno izborio normu za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Koreji.

“Isplivao sam svoj najbolji rezultat. Moje prvo veliko finale, nadam se da će ih biti još. Ovo je veliko iskustvo za mene i veoma sam zadovoljan svojim nastupom na Mediteranskim igrama. Popravio sam svoje najbolje rezultate i isplivao sam rekord Bosne i Hercegovine,” rekao je Bjelajac.

Sjajan nastup plivača banjalučkog “Olimpa” upotpunio je Adi Mešetović. Poput Nikole izborio je plasman u finale koje je završio takođe na osmom mjestu.

“Oborio sam državni rekord na 50 metara delfin i isplivao sam normu za Svjetsko prvenstvo što je bilo dovoljno za finale. Finale sam završio na osmom mjestu. Na 50 metara slobodno, završio sam na 12.poziciji. Mogu da budem zadovoljan svojim trkama na Mediteranskim igrama. Ispunili smo zacrtani cilj,” rekao je Mešetović.

Iz “Olimpa” poručuju da su i te kako zadovoljni nastupom svojih plivača i da je ovo bila sjajna provjera na putu ka plivačkom Mundijalu koji će biti održan naredne u Južnoj Koreji.