Prnjavor 

Takmičari iz osam zemalja na džudo turniru "Mala Evropa"

  • 18.08.2018. 19:52

Osmi Međunarodni džudo turnir „Mala Evropa“ u organizaciji džudo kluba „Soko-M“ iz Prnjavora okupio je 380 takmičara iz Rumunije, Bugarske, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Slovenije, Crne Gore i BiH. 

Uvod ovom turniru bio je Međunarodni džudo kamp koji je održan od 15. do 17. avgusta na Gradskom trgu u Prnjavoru. 
Džudo je u velikoj ekspanziji u Republici Srpskoj što su potvrdili i organizatori turnira.

"Džudo je u ekspanziji u Srpskoj. Još veći korak napravićemo uvođenjem ovog sporta u škole, što je potvrdila Ministar porodice, omladine i sporta Srpske Jasmina Davidović," rekao je organizator turnira Željko Milijaš.

Učesnici turnira bili su prezadovoljni organizacijom. Takmičari iz Vinče vratili su se ove godine u Prnjavor poučeni sjajnim iskustvom iz prošle godine.

"Ovaj turnir opravdava ime Mala Evropa. Kada vidim ovu mladost ovdje, mogu da budem samo ponosan i srećam. Ponovo smo došli u Prnjavor, organizacija je sjajana i domaćinima čestitam na tome," rekao je Jovica Jovanović, trener u Džudo klubu Vinča.

Opština Prnjavor, sa načelnikom Darkom Tomašem, podržala je ovaj turnir koji je svečano otvorio Nenad Stevandić, potpredsjednik Narodne Skupštine Republike Srpske.

"Ovaj turnir je sjajan. Ljudi su besprijekorni, ovaj turnir ima dugu tradiciju. Turnir je okupio takmičare iz osam zemalja što ga čini još većim, na ponos Prnjavora," rekao je Stevandić.

Turniru je prethodio trodnevni kamp koji je okupio 280 učesnika. Zanimljivo da je ovaj događaj održan na Gradskom trgu u Prnjavoru. 

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм