Nije mu se dalo

Tadić propustio priliku da postane prvi Srbin u finalu Lige šampiona poslije šest godina

  • 09.05.2019. 08:26

Dušan Tadić nije imao sreće da se sa Ajaksom plasira u finale Lige šampiona pošto su "kopljanici" izgubili 3:2 i zbog pravila gola u gostima (prvi meč u Londonu završen 1:0 za Ajaks) neće se naći 1. juna u Madridu.

Interesantno je posljednji Srbin koji je igrao u finalu Lige šampiona bio Neven Subotić još 2013. godine kada je sa Borusijom iz Dortmunda izgubio od Bajerna sa 2:1, pa će tako Srbija morati još neko vrijeme da sačeka kako bi se podičila čovjekom u borbi za trofej u elitnom evropskom takmičenju.

Prava šteta za dječurliju Erika ten Haga. Tadić je i na ovom meču prolazio odbranu Totenhema kao kroz šilo i čak podijelio i asistenciju (uz dvije sjajne prilike), ali to jednostavno nije bilo dovoljno.

Iako Tadić igra fudbal karijere što potvrđuje i činjenica da je u toku sezone postigao 34 pogotka na 53 utakmice nije mu se dalo da to kruniše u finalu sa Liverpulom prvog juna u Madridu, već će ta čast pripasti ekipi Totenhema.

Ajaks je nadmudrio i Real i Bajern i Juventus, ali ove srijede su "stradali" od sopstvenog oružja, a to je dominantnija igra u drugom poluvremenu.

Jednostavno, čak ni Tadić iskustvom i smirenošću nije uspio da primiri mlađe saigrače da ne padaju u vatru i da ne prime dva pogotka u razmaku od pet minuta što je na kraju koštalo Ajaks plasmana u finale.

Ipak, i ovo je veliki uspjeh holandskog tima koji je odigrao mimo svih očekivanja i oduševio većinu neutralnih ljubitelja fudbala, ali ostaje veliki žal što Tadić nakon šest godina nije postao prvi Srbin koji će imati prilike da se bori za "ušati pehar".
 

Тагови: