Svijet fudbala se trese: Mesi dao ultimatum, sprema odlazak?

11:37, 15.08.2020.
Izvor: avaz
Nakon najvećeg poniženja u istoriji Barselone naravno da su krenule brojne priče o tome da Leo Mesi odlazi iz katalonske prestolnice. Ovaj je put bio najbrži španjolski radio COPE, koji je tokom noći objavio - dakako, iz pouzdanih izvora - da Messi odlazi ne dođe li "do dubokih promjena u klubu". Mesi je to navodno jasno rekao svojim suigračima.

- "Duboke promjene" nikako nisu samo odlazak trenera Setiena, koji je svakako već bivši trener, nego to podrazumijeva i odlazak predsjednika Bartomeua, koji je potpisao prvu sezonu nakon 2007/'08. u kojoj Barcelona nije osvojila niti jedan trofej.

Messijeva frustracija jasno se vidjela tokom susreta, a zna se da je mjesecima u otvorenom sukobu sa sportskim direktorom Erikom Abidalom. Messi je, kažu, podržao dolazak Čavija na klupu ali i legendarni igrač Barcelone može doći samo s novim predsjednikom, jer ne želi ništa imati s Bartomeuom.

Messi u ugovoru ima klauzulu da može otići iz kluba bez ikakve odštete, iako ga formalno ugovor veže do ljeta 2021. Kako god, Messi nikada nije bio bliži odlasku...