Uskoro premijera filma

Svijet će konačno vidjeti Šumahera - Evo i kada

  • 22.04.2021. 16:27

Legendarni vozač formule 1 Mihael Šumaher već više od sedam godina oporavlja se od strašne nesreće na skijanju, ali na zahtjev porodice liječenje se obavlja pod velom tajne.

Naime uskoro bi  trebalo da se  pojavi dokumentarni film “Šumaher”, a tom prilikom će se, prvi put od nesreće, vidjeti i privatni snimci "Šumija" 

Misterija je zašto je sada odlučeno na ovoj korak, ali pretpostavljamo da će nam film dati odgovor na ovo pitanje.

"Sportska superzveda nije viđena u javnosti još od jezivog ski-incidenta u francuskim  Alpima u decembru 2013, kada je sedmostruki F1 prvak zadobio teške povrede mozga. Šumaherovo aktuelno stanje je nepoznato, jer su članovi porodice i njemu najbliži ljudi odabrali da to zadrže za sebe. Ali, milioni Šumijevih navijača će sada moći da vide novi, 'svjež' snimak njihovog heroja, kao dio najavljenog dokumentarca", pišu engleski mediji i naglašavaju:

"Šumaherova porodica je ta koja je nedavno postala otvorena za mogućnost da se kamerama dozvoli da dođu do retkih snimaka F1 heroja. Ti privatni snimci će se pojaviti samo u novom dokumentarcu, a dozvolu su dobili njemački kinematografi Mihael Veh i Hans-Bruno Kamertons", piše Englezi

Tome se dodaje i da je pandemija koronavirusa odložila premijeru pomenutog dokumentarnog filma, u kome će se, pored Šumijeve supruge Korine, pojaviti i njegov brat Rolf, ćera Đina-Marija i sin Mik, koji sada nastupa za tim Hasa u Formuli 1.

Тагови: