Svi pričaju o Nikoli Ćetkoviću, mladi golman poručio da je fokusiran na teren

  • 14.08.2020. 19:39

Poznato je da je Željezničar sport tim rasadnik mladih fudbalera koji se sve više nameću sa namjerom da prokrče put ka velikoj sceni. Golman Nikola Ćetković je neko o kome se već godinama piše i govori. Da za to i te kako ima osnova, pokazao je na premijernoj utakmici ove sezone kada je zablistao protiv Rudara.

Sačuvao je svoju mrežu netaknutom, golmanskim bravurama Želji donio bod protiv najvećeg favorita za titulu šampiona Republike Srpske. Za ATV 18-godišnji golman kaže da ni sam nije očekivao toliko dobro izdanje.

"Dobili smo crveni karton, ali smo se izborili za bod sa igračem manje. Na poluvremenu smo se dogovorili, promijenili taktiku, svi zajedno smo došli do uspjeha. Ukoliko budemo ovako igrali može među pet najboljih", rekao je Ćetković.

Ćetković je odbranjenim penalom iskusnom Burazoru krunisao sjajnu partiju. Nije to ništa novo za njega, kaže Ćetković, koji je i ranije znao da bude noćna mora izvođačima najstrože kazne. Odavno su oko na njega bacili veći klubovi. Boravio je u kampu Anderlehta i Sportinga gdje je pokupio sve simpatije. Poručuje da ga priče o transferu nisu poremetile.

"Iskren da budem meni nije teško, prate me mediji i veliki klubovi, ali ja radim svoje. Na treningu mi je bitno da sam koncentrisan i da dobro radim", dodao je Ćetković. 

Ukoliko bude nastavio sa partijama kao protiv Rudara, nema sumnje da će brzo promijeniti sredinu i preći na viši nivo. Za početak kaže da ne gleda tako daleko. Želja mu je da na gostovanju u Novom Gradu njegova ekipa ponovi dobru igru i ako je moguće osvoji tri boda protiv Slobode. Ta utakmica je sutra u 17 časova, a odmah u nedjelju, nada se da će braniti i za juniorski tim u derbiju protiv Sarajeva u sklopu Premijer lige.