Oštra reakcija Francuza

Sve zbog Modrića: Zidan napao srpskog stratega

  • 05.04.2019. 16:17

Legendarni srpski fudbalski stručnjak Radomir Antić izazvao je mnogo pažnje izjavom da hrvatski veznjak Luka Modrić nije zaslužio osvajanje Zlatne lopte, a trener Real Madrida Zinedin Zidan ekspresno je odgovorio na njegove konstatacije.

U razgovoru za magazin "Gol", 70-godišnji Antić je rekao mnogo zanimljivih stvari, od toga da Grizman nije pravi igrač za Barselonu pa sve do mišljenja o Luki Modriću i njegovoj Zlatnoj lopti.

"Kako Modrić može biti najbolji na svijetu kada ne asistira i ne postiže pogotke? Njemu dati Zlatnu loptu apsolutno nema smisla. Najbolji organizator igre na svijetu je Kevin de Brujne, jer on čini saigrače boljima, a ne Modrić", rekao je Antić.

Na konferenciji za medije koju je Real Madrid održao pred meč protiv Eibara, Zidan je dobio pitanje o Antićevoj izjavi, a on je rekao da mu je žao takvih ljudi.

"Ljudi mogu pričati šta god hoće, a meni je žao onih koji govore takve stvari. Modrić je zaslužio Zlatnu loptu i zaradio ju je svojim igrama na terenu", kazao je Zidane.

Modrić je u ovoj sezoni odigrao 40 utakmica u svim takmičenjima, a postigao je četiri pogotka kojima je dodao i sedam asistencija. Hrvat je izazvao puno pažnje osvajenjem Zlatne lopte i već mjesecima se polemiše o tome da li je zaslužio osvojiti ovu prestižnu nagradu.

Ipak, osvajanje treće uzastopne Lige šampiona u dresu Real Madrida i put s reprezentacijom Hrvatske do finala Svjetskog prvenstva najbolji su argument odbrane o tezi da li je Modrić zaslužio Zlatnu loptu.

  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија: Досије

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Развратник (16+)

    ''Развратник’ је аустралијска ТВ серија коју је режирао Петар Данкан и познати аустралијски адвокат Чарлс Вотерстрит, који је био узор за грађење главног лика. Серија кроз пет сезона прати живот кривичара Кливера Грена, чији је живот у расулу.

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.