Sokolac

Sve spremno za MOSI igre

  • 02.07.2019. 17:57

Sokolac je spreman da u sutra, ugosti dvije hiljade sportista iz 27 gradova Srbije, Crne Gore FBiH i Republike Srpske.

Poprevljena je i obnovljena ulična led rasvjeta, kao i svjetlosna signalizacija. Postavljene su kamere za video nadzor na ulazu i izlazu iz grada. Popravljaju se i iznova asvaltiraju ulice i pješački prilazi ka sportskim borilištima. 

Obnovljen je kompletan mobilijar na sportskim terenima. Završavaju su radovi na izgradnji teniskih terena i markiranju tartan staze za atletska takmičenja.

"Što se tiče opštine Sokolac svi pristupni putevi, sportska borilčišta su 99 odsto spremni. Još par nijansi prilikom uređenjua terena. Radovi traju mjesec ipo dana. Uprkos teškim uslovima izborili smo se da pred sami početak MOSI igara je sve spremno", rekao je Dejan Elez, predsjednik komiteta 56 MOSI.

Sokolac je 2011. godine bio domaćin MOSI igara. Nekoliko hiljada posjetilaca i sportista,  takmičenja i muzički koncerti Sokočanima su ostali u lijepoj uspomeni. Očekuju da će se  ponoviti ista slika. 

"To je jedna značajna manifestacija za našu opštinu, gdje će kao što ste vidjeli kulturni umjetnički program biti veoma bogat. Gdje će da dođe 2.500 sportista gdje će grad da živi 24 sata. Naravno poslije završetka MOSI igara to će da ostane nama, da živi i da sportisti imaju gdje da treniraju i naprave što bolje rezultate", istakao je Dušan Vrbarac.

"Sokolac već drugi put organizuje MOSI igre i ove godine je to na takvom nivou da su urađeni mnogi sportski sadržaji. Ovaj stadion ne treba više da se zove sportski stadion Bara već sportsko rekreacioni centar, jer tu ima više sadržaja koji imaju sportski karakter. Mislim da je Sokolac sa 56 MOSI igrama dobio mnogo", rekao je Željko Delić. 

U cilju bolje snadbjevenosti i većeg nivoa usluga, vlasnicima Ugostiteljskih objekta i prehrambenih prodavnica neće se ograničavati radno vrijeme. Sportistima, sportskim radnicima, sudijama i prestavnicima medija obezbeđen je hotelski i kolektivni smještaj. Prvi put u istoriji MOSI igara manifestaciju otvaranja direktno će prenositi TV Rudo koju mogu da preuzmu svi kablovski operateri. Prema procjenama lokalne uprave, Igre će koštati oko dva miliona maraka. Kako je ranije najavljeno, 56 MOSI igre otvoriće predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.
 

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.