Sve manje šanse za nastavak fudbalske sezone u BiH

  • 06.05.2020. 19:36

Sve je teže očekivati da se fudbalska takmičenja u BiH nastave. Preporuke ministarstva zdravlja Republike Srpske su da se ne kreće sa takmičenjem do 1. jula što samim tim znači da od nastavka Premijer lige i Prve lige Republike Srpske nema ništa.

"Naša preporuka zajedno sa Institutom za javno zdravstvo je da odigravanje utakmica ne treba razmatrati prije 1. jula, bez obzira o kojem sportu se radi. Dobili smo upit od pojedinih saveza i odgovorili smo na isti način. Pripremićemo klubove i organizacije za početak sportskih aktivnosti", rekao je Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Profesionalni sportisti mogli bi da krenu sa treninzima 18. maja rekao je Šeranić. Mišljenja struke u FBiH su drugačija i u nekoliko navrata govorilo se o povratku fudbalera na teren. Međutim, bez usaglašavanje mjera nemoguće je očekivati da se lopta ponovo zakotrlja. Zakazana je nova sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH tako da bi sutra mogla da bude poznata sudbina takmičenja.

"Nisam optimista iako uvijek postoji mogućnost da se mjere promijene, ali teško s obzirom kako se ponašamo. Još je u opticaju ta mogućnost da se krene sa treninzima 18. maja, a sa ligom 31. Nisam optimista bio ni ranije, a pogotovo nisam sada. Postoje tu i neke dodatne mjere, nisam siguran da postoji ozbiljnost klubova da se to ispoštuje", istakao je Milorad Lale, predsjednik komiteta za takmičenje FS BiH.

Ostaje otvoreno pitanje Kupa BiH. To takmičenje stiglo je do polufinala, a u završnici se ne nalazi nijedan klub iz Republike Srpske. Postoje prijedlozi da se utakmice Kupa odigraju u trening centru u Zenici. 
 

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?