Madridski "As"

Sve je riješeno, Jović je novi igrač Reala

  • 04.05.2019. 08:47

Luka Jović briljantnu sezonu u Ajntrahtu krunisao je transferom života. Mladi (22) srpski napadač sve je dogovorio s Real Madridom, s kojim uskoro potpisuje ugovor na šest godina. Ovo ekskluzivno objavljuje madridski As, koji otkriva i odštetu za koju drugi strijelac Bundeslige i Lige Evrope dolazi iz Frankfurta u Madrid.

Real će za strijelca 26 golova ove sezone (19 u njemačkom prvenstvu, sedam u LE-u) platiti 60 miliona evra. Ali tom bogatstvu ne raduje se samo Ajntraht, veliki dio njega dobiće i Benfika. Tačnije, 12 miliona evra, koliko joj pripada prema ugovoru kojim je Jovića, koji je bio na pozajmici u Frankfurtu, prepustila Ajntrahtu za osam miliona evra. Frankfurtski klub dakle ovim poslom zarađuje osam puta više nego što je platio Jovića i to manje od mjesec dana nakon tog transfera, prenosi Index.hr.

Upravo to je bio ključni potez koji je 17. aprila označio početak Realove operacije dovođenja napadača kojeg žele još Barselona, Bajern i PSŽ. Tog dana Ajntraht je iskoristio klauzulu u ugovoru o Jovićevoj pozajmici i fantastičnog napadača otkupio od Benfike za samo osam miliona evra. Naravno, to je napravio samo kako bi ga višestruko skuplje prodao, jer u Frankfurtu su znali kako nemaju šanse zadržati Jovića nakon ovakve sezone i uz interes najboljih i najbogatijih klubova na svijetu.

Ali sjajni odnosi koje imaju Ajntraht i Real značili su da madridski klub ima ogromnu prednost u odnosu na ostale spomenute velikane. PSŽ je navodno bio spreman platiti više od Reala, što je od početka sedmice natjeralo ovaj klub da ubrza pregovore i napore, što je rezultiralo time da je u petak sve dogovoreno oko ovog transfera. As međutim ističe da je Jović već prije dvije sedmice počeo tražiti kuću u Madridu jer je želio samo u Real.

Želja mu se ostvarila jer postaje igrač Reala, kojem je drugo pojačanje. Prije mjesec dana s Portom je dogovoren transfer takođe mladog (21) brazilskog defanzivca Edera Milita, koji dolazi u Real uz odštetu od 50 miliona evra.