Sutjeska ponovo u prvoligaškom karavanu Srpske

19:59, 07.07.2020.
Nakon jednogodišnje epizode u Drugoj ligi, fudbaleri Sutjeske vraćaju se u društvo prvoligaša Srpske. 

Ova odluka novog rukovodstva Fudbalskog saveza Republike Srpske obradovala je Fočake, ali ih nije iznenadila, s obzirom da su to i očekivali nakon što je najavljeno proširenje lige. Iz Sutjeske poručuju da čelnici saveza nisu pogriješli. U ovom klubu, kažu, da se mogu podičiti stabilnim poslovanjem, odličnom infrastrukturom, jakom omladinskom školom i bogatom fudbalskom tradicijom. 

- Naravno da se radujemo našem povratku u prvu ligu. Prije svega smo zahvalni predsjedniku Fudbalskog saveza i Izvršnom odboru što je donio odluku o proširenju lige, izjavio je predsjednik FK Sutjeska Radneko Vasiljević.

- Sigurno velika stvar za Sutjesku i velika stvar za samu Foču. Sutjeska zaslužuje u svakom pogledu da igra Prvu ligu i da uvijek bude stabilan prvoligaš, kaže kapiten ekipe Dejan Rašević. 

Kada je prošle godine liga skraćena na deset klubova, Fočaci su morali u niži rang. U klubu tada prave veliki rez i odlučuju se na rizičan i hrabar potez- u vatru bacaju svoj podmladak, uz svega par iskusnijih igrača. Mladi tim pokazao je zube- jedini je na drugoligaškom “Istoku” uspio da savlada Leotar iz Trebinja i zvorničku Drinu, a sezonu je okončao na šestom mjestu. Sada će, kažu, imati dodatni motiv da opravdaju povjerenje Saveza.

- Sigurno da je veliki izazov za nas mlađe da nastupimo u Prvoj ligi. Imamo mlad sastav i nadam se da ćemo se pokazati što bolje u društvu najboljih, kaže fudbaler Sutjeske Nikola Šupić.

U narednoj sezoni, među najboljim klubovima Srpske, Sutjeska će da nastavi tamo gde je stala prošle. Cilj ostaje, dalja afirmacija mladih igrača sa ovog podneblja, a ističu da će za svakog rivala u prvoligaškom karavanu, biti itekako tvrd orah.