Suspenzija NBA: Klubovi odbili izaći na parket, otkazani svi mečevi

  • 27.08.2020. 07:39

Sinoćnje utakmice NBA plej-ofa su otkazane nakon što su klubovi odbili izaći na parket u znak protesta rasne neravnopravnosti i policijske brutalnosti u SAD-u. 

Sve je krenulo od Milvoki Baksa, koji su odbili nastupiti u susretu protiv Orlando Medžika, a kasnije su njihov potez ispratili Hjuston Roketsi i Oklahoma Siti Tander.

NBA liga je podržala potez Milvoki Baksa i dala im zeleno svjetlo da ne izađu na parket.

Takođe je potvrđeno je da se odgađaju i mečevi Hjuston Rokets – Oklahoma Siti Tander i Los Anđeles Lejkers – Portland Trejl Blejzers.

Novi termini utakmica biće naknadno objavljeni.

Džejms: Je**š ovo, muka nam je više!

Lebron Džejms, jedan od najboljih košarkaša svih vremena, podržao je bojkot Milvoki Baksa.

Baksi su odbili da izađu na teren pred petu utakmicu prve runde plej-ofa protiv Orlando Medžika.

Džejms, igrač Los Anđeles Lejkersa koji se trenutno nalaze u prvoj rundi plej-ofa Zapada, podržao je ovakav vid protesta protiv rasizma i policijske brutalnosti.

- Je**š ovo, čovječe! Zahtjevamo pravdu! Muka nam je više, napisao je Džejms na Tviteru.

Do bojkota je došlo nakon što su policajci u Kenoši, Viskonsin, državi iz koje je Milvoki, pucali su u leđa tamnoputog Džejkoba Blejka, koji je preživio, ali je ostao paralizovan. To je izazvalo novi talas nasilja u zemlji, a samo su u tom gradu u noći između utorka i srijede ubijena dva čovjeka i jedan ranjen.

Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.