Superliga se osipa, klubovi masovno izlaze

  • 20.04.2021. 22:46

Engleski premijerligaši Čelsi, Mančester Siti i Arsenal, kao i španski klubovi Barselona i Ateltiko Madrid, povlače se iz nove evropske fudbalske Superlige, prenose večeras svjetski mediji.

Britanski BBC prvi je prenio informaciju da Čelsi i Siti spremaju dokumentaciju kako bi se povukli iz Superlige, a nedugo zatim mediji su javili da će njihovim putem krenuti Arsenal i dva španska predstavnika.

Formiranje Superlige iniciralo je 12 najbogatijih klubova u Evropi, među kojima su pored Čelsija, Sitija, Arsenala, Barselone i Atletiko Madrida još Liverpul, Mančester junajted i Totenhem, Milan, Inter, Juventus i Real Madrid.

Oni su dogovorili formiranje nove evropske Superlige, u kojoj bi trebalo da učestvuje 20 ekipa, a ideja je naišla na osudu fudbalskog svijeta.

U jeku rasprave o novoj Superligi, britanski mediji su prenijeli i da je Ed Vudvord podnio ostavku na mjesto izvršnog potpredsjednika Mančester junajteda, koji je takođe među "12 veličanstvenih", kao i da će otići na kraju 2021. godine.

Тагови: