Marjan Vajda

Sumnjao sam da će se Novak vratiti

  • 17.07.2018. 17:33

Novak Đoković je ponovo na šampionskom putu, osvojio je Vimbldon, vratio se u Top 10, a to nije očekivao čak ni njegov vjerni trener Marjan Vajda. Vajda se nedavno ponovo priključio Novakovom timu, poslije nekoliko godina pauze, i srpski teniser je odmah zaigrao "kao nekada".

Nedostajali su Marjan i kondicioni trener Gebhart Fil-Grič Novaku, i na privatnom, a itekako na profesionalnom planu, i on je svjestan da je sa njima dvojicom u timu sve mnogo bolje.

"Veoma sam zahvalan Marjanu i Griču što su mi se vratili. Poslije godinu dana pauze u radu sa njima, oni su ostavili sve što su radili u međuvremenu da bi mi se vratili i pomogli mi da budem gdje sam trenutno, što je veoma lijepo od njih. Mnogo volim te momke", glasila je izjava Novaka Đokovića poslije osvajanja Vimbldona, kada je i potvrdio da će sa Austrijancem i Slovakom raditi barem do kraja godine.

Nije se znalo šta očekivati od Novaka Đokovića. Stvari su izgledale blijedo poslije Indijan Velsa i Majamija, na šljaci je kakva-takva dobra igra došla tek u Rimu, a poslije ispadanja od Marka Čekinata u četvrtfinalu Rolan Garosa javnost je ostala podijeljena.

"Otkad smo počeli ponovo da radimo zajedno, svaki dan sam sumnjao u njega. Nisam mogao da se vratim u prošlost i dovučem tog Novaka u sadašnjost, već da "napravim" novog. Bio sam kritičan, negativan, a ja nisam takva osoba. Za mene je ovo što se desilo stvarno nepojmljivo", izjavio je Marjan Vajda.