Nagovještaj boljih dana

Šumaher preseljen u zatvoren kompleks u Španiji

  • 28.02.2019. 16:11

Mihael Šumaher, koji je prije pet godina na skijanju doživio teške povrede glave, zbog čega je šest mjeseci proveo u komi, napustio je vilu u Švicarskoj, u kojoj je boravio od dolaska iz bolnice.

Porodica je Mihaela prebacila iz Švicarske na Majorku krajem prošle godine, pa je slavni vozač u Španiji dočekao Božić, Novu godinu, ali i svoj 50. rođendan, koji je bio 3. januara.

Privatnim helikopterom iz mjesta Gland na Ženevskom jezeru, gdje Šumaher inače živi, prevezen je u vilu "Jasmin", čiji je, također, vlasnik, u luci D'Andratks.

U tom dijelu žive samo ekstremno bogati, a komšije su otkrile da su vidjele Šumahera.

On je smješten u kući na Majorci, koju je njegova supruga Korina kupila prošle godine za 30 miliona evra. Riječ je o zatvorenom kompleksu na otoku, koji je ograđen i u kojem se nalazi više luksuznih kuća.

To bi mogao biti nagovještaj nekih boljih dana za Šumahera, budući da se vjeruje da je odlazak u Španiju njegov prvi izlazak iz vile na Ženevskom jezeru.

"Bunte" je naveo da je Šumaher i dalje okružen medicinskim osobljem koje brine o njemu. Taj magazin prenosi da medicinske sestre koje borave u njegovoj kući nose hirurške maske, a da je Šumaher sjedio na terasi svog novog doma, umotan u braon deku.

Mihael Šumaher je 28. decembra 2013. doživio nesreću na skijanju na francuskim Alpama, poslije čega je šest mjeseci bio u komi. Porodica otad ne dozvoljava da informacije o Šumaheru dospiju u javnost.