Sudije poručile: Stop pritiscima Zvezde i Partizana

  • 23.09.2020. 18:35

"Suočeni sa gotovo brutalnim pritiscima od strane klubova i odgovornih pojedinaca, mi sudije Superlige Srbije ovim putem želimo da izrazimo nezadovoljstvo zbog svakodnevnih medijskih napada", poručuju najbolji fudbalski arbitri Srbije.

"Svjesni svoje odgovornosti i jasne namjere da igri podarimo ono najbolje, želimo da naglasimo da je naš jedini kriterijum bio i ostao samo fudbalski, isključivo u duhu Pravila igre i propisanih kriterijuma FIFA i UEFA. Od pritiska koji podrazumijeva naš posao, nismo i ne želimo da bježimo, ali da ostanemo imuni na sada već otvorene pozive na linč i praktično crtanje meta na čelo od strane, prije svega Crvene zvezde i Partizana, nećemo i ne možemo da ćutimo. Zbog fudbala i pravde, svega onoga što ova igra predstavlja", ističe se u saopštenju koje su potpisali svi arbitri Superlige i Prve lige Srbije.

Kako se navodi, svi zajedno odgovorno tvrde da nikada do sada nisu imali nijedan poziv ili bilo kakav pritisak od čelnika Sudijske komisije Milana Karadžića, Boška Јovanetića i Milovana Srećkovića, kao ni čelnika FSS Sleviše Kokeze, Nenada Bjekovića, Marka Pantelića i Јovana Šurbatovića, niti bilo koga drugog iz fudbalske organizacije.

"Svojim potpisima izražavamo bunt zbog svojevrsnog verbalnog nasilja kojem smo izloženi, uz jedinstven stav da ukoliko se s prijetnjama i linčom nastavi, moramo da razmislimo o nekim radikalnijim mjerama. Zbog sebe, naših porodica, ali prije svega istine i pravde, zaštite sudijskog integriteta", poručuju najbolje srpske sudije.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок