Liga nacija

Sudija obećao fudbaleru Švedske dva penala

  • 19.11.2018. 17:25

Fudbaleri Švedske slavili su u subotu na gostovanju u Turskoj rezultatom 1:0, a susret grupe B2 Lige nacija došao je danas u centar interesovanja svjetske javnosti nakon izjave napadača Švedske Markusa Berga.

Švedska je pogodak postigla u 71. minutu iz penala, a Berg je u intervjuu za švedski list "Aftonbladet" otkrio kako mu je arbitar Istvan Kovaš obećao takav scenarij na poluvremenu, prenosi "L'Equipe".

U prvom poluvremenu duela u Eskišehiru Kovaš je odbio da svira penal kada je u kaznenom prostoru Turske pao Berg, a napadač Al Aina je obavio razgovor sa rumunskim arbitrom.

"Na poluvremenu sam otišao do Kovaša i bunio sam se zbog toga što nije svirao penal jer sam fauliran u kaznenom prostoru. On mi je odgovorio: 'Pregledaću snimak i, ako si u pravu, dosudiću ti dva penala u drugom poluvremenu'", otkrio je Berg.

Sudija je djelimično "ispunio obećanje". U 71. minutu Berg je pao nakon duela sa Okayom Sojunčuom, a Kovaš je pokazao na bijelu tačku.

Andreas Grankcist je pogodio za pobjedu i poslao Tursku u niži rang, Ligu C, dok je Švedskoj ostavio šansu da pobjedom nad Rusijom zauzme prvo mjesto i na taj način ostvari plasman u Ligu A.

Iz UEFA se još uvijek nisu oglasili, a Fudbalski savez Turske je najavio žalbu.

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.