Svjetsko prvenstvo u kajak-kanuu  

Šudić i Mačkić ostvarili dobar rezultat u spustu

  • 27.07.2019. 20:16

Trećeg dana takmičenja vožene su trke u spustu. Član kajak kanu kluba Vrbas iz Banjaluke Anel Šudić zauzeo je 18. mjesto u konkurenciji mlađih seniora. 

Konkurencija je bila izuzetno jaka i ovo je za mene dobar rezultat rekao je Šudić. Njegov klupski kolega Dušan Mačkić je kod juniora završio na 23. poziciji. Spust nije njegova disciplina, ali je i danas išao po što bolji rezultat.

Poprilično sam zadovoljan nastupom u spustu. Ovo nije moja disciplina, ja sam sprinter. Bilo je naporno, ipak je ovo trka koja traje 20 minuta, a mnogo snage sam izgubio u prethodna dva dana," rekao je Mačkić

Veliko slavlje nastalo je u belgijskom taboru kada su shvatili da je Kilijan Mersmans novi svjetski šampion. Suze su potekle niz lice mladog Belgijanca koji kaže da je svjetsko zlato u Banjaluci za njega ispunjenje snova.

"Osjećam se sjajno. Čekao sam dvije godine za ovaj rezultat. Sada sam uspio i osjećaj je neopisiv. Sanjao sam da ću jednog dana biti svjetski šampiona. Imao sam sjajnu podršku u Banjaluci, hvala mom ocu koji mi je ujedno i trener," kaže Mersmans.

Još jedan član Vrbasa takmičio se u ovoj disciplini. Dragan Preradović je na kraju završio na 44. mjestu. Iz svjetske kajak kanu federacije konstantno stižu pohvale na račun organizacije takmičenja. Banjaluka je ponovo dokazala da je važan centar na svjetskoj mapi ovog sporta.

Mi smo u svjetskoj federaciji veoma zadovoljni što smo ponovo u Banjaluci. Za nas je važno što se ovakvo takmičenje održava u ovom dijelu Evrope. Banjaluka se i ranije pokazala kao odličan domaćin. Vrbas je rijeka koja ima veliki potencijal, i odlična je za takmičenje na divljim vodama. Svi uživamo u Banjaluci, jedino nam nedostaju medalje za domaće takmičare," rekao je Siril Nivel, predstavnik Svjetske kajak-kanu federacije. 

Svjetsko prvenstvo se završava sutra timskim trkama u kajaku i kanuu. Poslije takmičarskog dijela uslijediće ceremonija dodjele medalja, a zatim i svečano zatvaranje.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.