Stonoteniseri banjalučkog Spina šampioni Republike Srpske

  • 05.07.2020. 20:25

Iza stonotenisera banjalučkog Spina je uspješna sezona, koja je danas krunisana šampionskom titulom Republike Srpske.

Banjalučani su bili domaćini plej ofa, u kojem su još učestvovali STK Prijedor, Sokol iz Brčkog i STKI Banjaluka. U proteklom dijelu sezone, prije prekida zbog virusa korna, Spin je bio vodeći tim u Srpskoj, a danas su samo stavili tačku na prethodno ostvarene rezultate i dobre igre. Naredna sezona mogla bi da bude još uzbudljivija, kažu u Spinu, jer će titula šampiona Srpske donositi i promociju u viši rang takmičenja.

- Ove godine smo se izborili da stonoteniska liga Republike Srpske ima svog predstavnika u Premijer ligi BiH, kao i u svim ostalim sportovima. Tako da ćemo dogodine imati borbu za Premijer ligu.Tako da se nadamo da ćemo naredne godine izboriti plasman u Premijer ligu i da ćemo ostvariti željene ciljeve, kaže Siniša Marčetić, trener i igrač u OSTK Spin.

Današnje takmičenje za domaćina  je imalo još veći značaj, jer je prvo koje je održano u vlastitim prostorijama, tačnije Stonotensikom centru Spin. Od 2008. godine kada je klub osnovan, trenirali su i igrali po raznim dvorana,  a sada su, kažu napokon dobili svoje mjesto gdje mogu da se maksimalno posvete stonom tenisu. I sve to sopstvenim trudom i zalaganjem. Centar ispunjava sve standarde za održavanje takmičenja, a u klubu se mogu pohvaliti i svojom školom. 

- Ovo je prvi stonoteniski centar u našem gradu. Mislimo da naš grad zalužuje ovakav jedan prostor, koji je na raspolaganju stonoteniserima.  Za one koji žele da nauče da se profesionalno bave stonim tenisom imamo školu za odrasle, u okviru koje mogu da nauče određene taktike i tehnike stonog tenisa. Imamo termine za rekreaciju, imamo školu za djecu, koja sada broji 40 članova, dodaje Marčetić. 

U Spinu su kažu posebno ponosni upravo na najmlađe članove, koji su ekipni prvaci BiH u uzrastu do deset godina. U stonoteniski centar svi su dobrodošli. Sve što vam treba je dobra volja, a oni će se kako kažu pobrinuti da vam, kada jednom zavolite ovaj sport, život bez reketa postane nezamisliv.