Bivši golman Srbije

Stojković: Krstajiću je zabranjeno da me pozove u reprezentaciju

20:18, 05.04.2019.
Izvor: Srbija danas
Thumbnail
Vladimir Stojković sve do poslije Svjetskog prvenstva u Rusiji bio je standardni golman reprezentacije Srbije, a na Mundijalu i jedan od najboljih igrača Orlova. 

Međutim, poslije Svjetskog prvenstva i pred početak takmičenja u Ligi nacija, selektor Mladen Krstajić izostavio je Stojkovića sa spiska uz riječi da bi želio da proba mlađe igrače, a među njima i golmana Marka Dmitrovića. Stojković je u emisiji "Stadionska groznica" kod Nebojše Petrovića ispirčao sve što mu je na duši kada je u pitanju reprezentacija Srbije.

"Marko Dmitrović je prije svega predivan momak, a o golmanskim kvalitetima suvišno je trošiti riječi. Pokazao je protiv Portugala da Srbija ne mora da brine za svoj gol u narednih nekoliko ciklusa. Branio je samouvjereno, plijenio autoritetom i unosio sigurnost u redove čitavog tima. Imao je sijaset teških situacija, poput onog šuta Ronalda, ali me je oduševio refleksnom reakcijom kojom je zaustavio zicer Karvalja" rekao je Stojković.

Situacija se za Stojkovića nije promijenila ni po završetku Lige nacija, kao ni na početku kvalifikkacija za Evropsko prvenstvo. Za mečeve protiv Nemačke i Portugalije Krstajić je naglasio da i dalje računa na Stojkovića koji je zadužio reprezentaciju i koji ne zaslužuje da bude drugi golman.

Thumbnail

"Što se tiče reprezentacije, mislim da je priča sa mnom završena. I da se razumijemo, to nema veze ni sa selektorom, ni sa predsjednikom FSS. Znam šta mi je Krstajić rekao u avionu poslije utakmice sa Brazilom na SP i znam šta Slaviša Kokeza misli o meni. Uostalom, nije mi slučajno uručio "Zlatnu loptu", kao prvom golmanu i prvom igraču iz domaće lige koji je imao čast da ponese to laskavo priznanje. Nemam ništa protiv Krstajića, a Kokezu veoma poštujem. Dakle, daleko od toga da neko od njih dvojice neće Stojkovića u reprezentaciji. Sabrao sam dva i dva i shvatio o čemu se radi", istakao je Stojković.

Ipak, Stojković nije konkretno odgovorio na pitanje ko ga ne želi u nacionalnoj selekciji, ako nisu u pitanju selektor i predsjednik Saveza.

Thumbnail

"Jednostavno, Krstajiću je zabranjeno da me poziva u reprezentaciju. Pomirio sam se sa tom odlukom i ne razmišljam više o svojoj reprezentativnoj karijeri. Hvala bogu, imamo dva sjajna golmana. Pored Dmitrovića, tu je i mali Rajković. Krenulo nam je odlično u kvalifikacijama i nema razloga da se bavimo pričom ko nije na spisku. Dugo sam u srpskom fudbalu, znam kako vjetar duva i ne zanosim se obećanjima da ću jednog dana ponovo biti na golu reprezentacije - naveo je Stojković koji ne razmišlja o oproštaju od Orlova. - Ma kakav oproštaj. Reprezentacija je kao vojska. Kada dođe poziv, dužni ste da se odazovete. I tu ste dok se ne pojavi neko bolji. Na drugima je da odluče kako se rastaje sa nekim ko je branio boje svoje zemlje na tri Svjetska prvenstva i golmanom sa najviše nastupa u istoriji jugoslovenskog fudbala."