Golman Partizana

Stojković: Asano nas je izdao

  • 03.05.2021.15:37

Golman Partizana Vladimir Stojković ogorčen je nakon odlaska Takume Asana.

Japanac je u nedjelju ujutru odlučio da napusti Humsku usljed neisplaćenih zarada i nemogućnosti da pronađe "zajednički jezik" sa čelnicima kluba.

Stojković je ogorčen načinom na koji je Asano odlučio da ode iz kluba. Tako je, poslije Lazara Markovića, i on osjetio potrebu da javno izrazi nezadovoljstvo.

"Danas, kada su se utisci slegli poslije prvobitnog šoka i poslije prvog zajedničkog treninga poslije praznika, apsolutno nas drži ista i misao i raspoloženje da je Asano razočarao i izdao kompletan tim Partizana. Svako od nas pojedinačno, počevši od igrača, stručnog štaba, pa do zaposlenih u klubu smo se trudili da se ne samo uklopi u tim, već da mu život u Beogradu bude prijatan kako bi se osećao kao kod svoje kuće. On je bio jedan od nas!"

Nije želio da ulazi u razloge zbog kojih je Asano otišao, već je govorio kao kapiten tima koji je ostao bez najboljeg igrača i prvog strijelca.

"Nisam pravnik da bih komentarisao stvari koje nisu moja specijalnost i nadležnost, ali zato moram ono što znam i što ima direktne posledice po nas kao tim. Ljudski i moralno smo duboko razočarani i ponavljam, osjećamo se izdano, jer se ovo ne radi onima sa kojima si živio skoro tri godine i to pred kraj prvenstva i utakmicu sezone. Poštujem njegovu odluku, ali mogao je da sačeka još dvadeset dana. Ostao je gorak ukus!", zaključio je Stojković a prenosi B92.