ATV u posjeti srpskoj koloniji

"Srpska posla" u Sakramentu: Kingsi zadovoljno trljaju ruke i čekaju narednu sezonu FOTO

  • 05.04.2019. 15:14

U zadnjem vozu za doigravanje NBA lige, među putnicima se, ipak, ove godine, nisu našli košarkaši Sakramenta. Uprkos tome, u prestonici Kalifornije zadovoljno trljaju ruke, svjesni težine puta koji vodi na staze stare slave.

Tragovi slavne prošlosti pod svodovima "Golden 1 centra", svakodnevno podsjećaju novu generaciju ekipe Sakramenta, na onu, koja je početkom ovog vijeka igrala najljepšu košarku na planeti.

Vlade Divac i Predrag Stojaković, danas imaju nešto drugačiji zadatak. Iskustvom stečenim na terenu vode se u svojoj misiji, da "Kraljeve" vrate među vodeće ekipe Zapadne konferencije. Početak nije bio lak, a nerijetko su bili na meti brzopletih kritika američkih medija zbog poteza koji su, ispostaviće se, bili pun pogodak.

“Od početka, kada preuzmeš jedan klub u NBA ligi postoji pritisak od strane medija i ostalih košarkaških stručnjaka. Mi smo se opredijelili za jedan tradicionalni način obnavljanja ekipe kroz draft i tako smo stvorili neki korijen ekipe. Uz to, doveli smo nekoliko veterana, koji bi trebalo da pomognu svojim iskustvom mlađim igračima”, kaže Stojaković, koji je sada u ulozi aisistent generalnog menadžera Kingsa.

Laički, gledano kroz šalu, stvari su jednostavnije. Za novi uspjeh Sakramenta samo je bilo potrebno da dres ovog kluba ponovo obuku dva srpska košarkaša.

Bogdanu Bogdanoviću ove takmičarske godine pridružio se Nemanja Bjelica. I jedan i drugi, odligrali su odličnu sezonu koja je jedna od najboljih klupskih u minulih nekoliko godina. Ipak, pobjednički mentalitet ne da im da budu zadovoljni, pa žale što će uskoro da pakuju kofere za odlazak na odmor.

“Ja nisam zadovoljan sa tim što nismo ostvarili plasman u plej of. Mislim da smo mogli dosta bolje, ali to je NBA. Potreban je duži period da se igrači naviknu jedni na druge i da igraju što više zajedno. Nije lako. Jednostavno, nije lako. Nema puno vremena za trening i nije lako napraviti “hemiju” među igračima bez treninga, a onda je potrebno da se odigra određeni broj utakmice, da se podijele uloge i odatle sve kreće", poručuje košarkaš Sakramenta Bogdan Bogdanović.

Ostaje taj neki žal što smo olako ispustili šansu za plej of, slaže se i Nemanja Bjelica i dodaje: 

"Mislim da ćemo naredne sezone biti još bolji. Ova utakmica sa Klivlendom je bila ružna za gledanje, ali je najbitnije da smo pobijedili i da u pozitivnom smislu završimo sezonu. Uvijek može bolje, ali kada bih uporedio svoju ulogu i igru u Minesoti, ovo mi je bila najbolja sezona. Najbitnije je da ostanem spreman i zdrav.”

Na utakmici protiv Klivlenda, košarkaši Sakramenta ostvarili su svoju 39. pobjedu ove sezone, što je dvanaest više nego prošle, a do kraja ligaškog dijela ostalo im je još da odmjere snage sa Jutom, Nju Orleansom i Portlandom. 

Brojke ne lažu, a ove kažu da su potezi koje je srpski kvartet vukao na i van terena, dovoljna garancija da će se naredne godine voz za plej of zaustaviti na stanici u Sakramentu.

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Досије (Р)

    У новој сезони отварамо случајеве убиства која су потресла регион, причамо о некажњеним ратним злочинима, који чекају правду, портретишемо хероје нашег и прошлог времена, доносимо велике приче 'малих' људи, говоримо отворено о тешким темама.

  • 13:30 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    ''Кроз објектив камере вођени авантуристом, путописцем и симпатичним пустоловом Робертом Дацешином завирићемо у најзабаченије дијелове свијета.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.