Banjalučki fudbaler

Srđan Babić pred novim izazovom u karijeri

  • 12.06.2019. 20:09

Za Srđana Babića nema odmora. Iza banjalučkog fudbalera je još jedna uspješna klupska sezona sa Crvenom zvezdom, a sada ga očekuje nastup na Evropskom prvenstvu sa mladom reprezentacijom Srbije. 

Tim selektora Gorana Đorovića slovi za jednog od glavnih favorita za zlatnu medalju, ali Srđan kaže da on i saigrači žele da idu korak po korak, a jedino što može da obeća je, da će dati sve od sebe za bolji rezultat. Jedan kvalitet ove generacije posebno ističe. 

"Gledajući naše rezultate od kako smo se sastali, kroz omladinske selekcije, od onih školica fudbala pa sve do sada, uvijek smo imali rezultat. Čak i kada je igra bila slabija uspijevali smo da se izvučeno na karakter i pobjednički mentalitet koji ova generacija ima. Kad se sjetim kada smo bili omladinska reprezentacija, i kada smo se plasirali na Evropsko prvestvo, pa onda na Svjetsko prvenstvo, uvijek smo do rezultata dolazili u samom finišu utakmice", kaže Srđan Babić, fudbaler Crvene zvezde i član mlade reprezentacije Srbije.

Srđan je svojim igrama dao pečat rezultatima Crvene zvezde u minuloj sezoni, koja slovi za najuspješniju u postbarijevskoj eri. Hvali svoje klupske saigrače, za koje kaže da su dobri fudbaleri, ali još bolji ljudi, a posebno hvali trenera Vladan Milojevića koji je sve posložio na pravi način. Kaže da je zadovoljan svojim igrama, i kroz šalu podsjeća na onu da su štoperi kao vino-što su stariji to su bolji.

"Kada igraš u zadnjoj liniji važno je da "kupiš" iskustvo i da gledaš ostale velike igrače kako to rade. Kada dođeš na nivo Lige šampiona, onda shvatiš da imaš još dosta da radiš i da je put dugačak. Nadam se da ću da nastavim da idem naprijed korak po korak", kaže Babić.

Liga šampiona bila je velika škola, kaže Babić, i otkriva koji igrač ga je posebno impresionirao.

"Marko Verati mi je ostao u pamćenju kao dominantan igrač na sredini terene. Odigrao je odlično protiv nas. Sve njegove lopte su išle naprijed, mislim da nije napravio niti jednu grešku. Bilo ga je zaista fascinatno gledati", ističe on.

Do velike fudbalske scene stiže se samo napornim radom, jedini je recept za uspjeh kaže Babić koji ne krije i važnost podrške onih najbližih.

"Zahvalan sam svojoj porodici na podršci koju su mi pružili. Prvo što su mi dozvolili da se odvojim od njih sa četrnaest-petnaest godina. U tim godinama, a i kasnije, podrška porodice i sampuzdanje koje ti ulivaju zaista puno znači. Čovjek treba da teži uspjehu i da zna šta želi u životu. Ako se odlučiš za fudbal, onda treba da daš sve od sebe, pa čak i ako ne uspiješ da napraviš nešto ,da budeš ponosan, jer znaš da si dao sve od sebe", kaže Babić.

Za koji dan, Srđana Babića očekuje i prvi nastup na Evropskom prvenstvu u dresu mlade reprezentacije Srbije. Prvi rival selekciji Gorana Đorovića u Trstu je selekcija Austrije 17 , juna, a potom slijede utakmice sa Njemačkom i Danskom. 

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.