RK Borac

Srđan Savić oblači "crveno-plavi" dres

  • 19.07.2018. 12:49

Banjalučanin Srđan Savić novi je rukometaš Borac M:tela s kojim je potpisao jednogodišnji ugovor.

Savić igra na poziciji lijevog beka, a u svoj grad se vraća iz austrijskog drugoligaša Trofajaha za koji je sa velikim uspjehom igrao prošle sezone. Mladi rukometaš je bio želja trenera Bojana Unčanina s kojim je sarađivao dvije godine u Prijedoru.

"Drago mi je što ću prvi put oficijelno obući dres Borca. Ja sam Banjalučanin i to mi mnogo znači. I ranije sam imao priliku da zaigram u Borcu, ali sam odlučio da napravim korak u inostranstvo i odem u Austriju. Odradio sam odlično sezonu, bio sam treći strijelac lige. Odmah nakon završetka sezone sam dobio poziv direktora Borca Vladimira Brankovića, ali nije bilo lako donijeti odluku jer sam imao ugovor na još jednu godinu zato što sam ispunio očekivanja čelnika Trofajaha. Stigle su i ponude iz dva prvoligaša iz Italije i kluba iz Prve lige Švajcarske, ali odlučio sam da branim "crveno-plave" boje", rekao je Savić.

Savić sa Borcem ima velike ambicije.

"Borcu me privukao i Čelendž kup. Nadam se da ćemo ostvariti što bolji plasman i da ćemo prezimiti u Evropi, a što se tiče BiH ambicije su dupla kruna", istakao je Savić.

On je rukomet počeo da trenira u školi "Cepelin", iz koje je nastala škola rukometa "Golić-Šarić", zatim je kratko igrao u trećoj njemačkoj ligi, ali kako kaže zbog papira nije mogao ostati duže.

"Godinu dana sam samo trenirao sa Borcem, a onda sam otišao u Prijedor gdje sam proveo dvije i po lijepe godine. Dio karijere, prije nego što sam otišao u Austriji, proveo sam u Cazinu", dodao je Savić.

Тагови: