Ajaks nastavlja putovanje u Evropi

Srbin skinuo "Kralju" krunu: Ajaks razbio Real

  • 05.03.2019. 23:00

Fudbaleri Ajaksa iz Amsterdama napravili su veliko iznenađenje, pošto su na gostovanju pobijedili Real Madrid sa 4:1, u revanš utakmici osmine finala LŠ.

Fenomenalnu partiju odigrao je srpski fudbaler Dušan Tadić koji je na meču učestvovao kod tri gola, od čega je dva puta asistirao, a jednom se upisao u listu strijelaca.

Utakmica je odlično krenula za slavni holandski klub, pošto je Zijeh u sedmom minutu savladao Tiba Kurtouu. Tadić je lijepo proigrao Marokanca, koji je plasiranim šutem poslao loptu iza leđa Belgijanca. 

Do drugog pogotka nije se čekalo puno. Ovoga puta glavnu ulogu imao je Tadić, iako nije postigao pogodak. Srpski fudbaler je fenomenalnom fintom, u stilu Zidana, nasamario Kazemira i potom poslao savrešen pas ka Neresu. 

Brazilac je smireno šutirao i savladao golmana Real Madrida. Šampion Evrope je napadao, međutim Onana je na drugoj strani fenomenalno odbranio. Sa rezultatom 0:2 otišlo se na pauzu.

Na startu drugog poluvremena Real je krenuo da pritiska. Ređale su se šanse, ali je Ajaks odolijevao. Kako nisu iskoristili prilike, uslijedila je kazna. 

Tadić se poslije dvije asistencije upisao u listu strijelaca. Njegovom fantastičnom pogotku prethodila je kontroverzna situacija jer je Mazroui sačuvao loptu, koja je bila na tik da izađe van igrališta. 

Uslijedio je VAR, a na kraju je sudija Feliks Brih ipak priznao pogodak srpskog fudbalera! Igrao se 62. minut kada je Tadić postigao gol.

Ubrzo nakon toga neizvijesnost u igru donosi Marko Asensijo koji postiže pogodak za 1:3 u Madridu.

Uzbuđenje Madriđana nije dugo trajalo jer je dvije minute poslije Šone ovjerio prolaz Ajaksa sa konačnih 1:4.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић