Svjetsko prvenstvo u odbojci

Srbija u polufinalu uprkos porazu od Poljske!

  • 27.09.2018. 22:57

Odbojkaši Srbije poraženi su od Poljske u trećoj fazi Svjetskog prvenstva u Italiji i Bugarskoj rezultatom 28:26, 28:26, 25:22.  

Srbija je uprkos porazu u Torinu od čak 3-0 uspjela da se plasira u polufinale Svjetskog prvenstva.

Razlog je to što je Srbija osvojila dovoljan broj poena u meču sa Poljskom, ali i to što je u prvom meču "demolirala" Italiju sa ogromnom razlikom u poenima i pobjedom maksimalnim rezultatom.

"Orlovi" su odigrali dobar meč, mnogo bolji nego onaj protiv Poljske nekoliko dana ranije, kada su osvojili skoro mnogo manje poena protiv istog rivala, ali su ipak poklekli u završnicama sva tri seta. 

Odbojkaši Srbije su dobro ušli u meč i polako, mic po mic, gradili prednost u prvom setu. Bio je dobar servis, "bombe" Ivovića su donijele neke važne brejk poene, i izgledalo je kao da će već u prvom setu obezbjediti plasman u polufinale. 

Ipak, ušlo se u egal poslije nekih nesmotrenig grešaka, a još jedanput je dominirao Bartoš Kurek, korektor Poljske. Srbija je "prokockala" prednost i nekoliko set lopti, te je Poljska povela sa 1-0. 

"Orlovima" je bilo potrebno ukupno 54 poena u ovom duelu kako bi matematički obezbjedili plasman na završnici Svjetskog prvenstva, a to se maltene dogodilo već krajem drugog seta. Ipak, ostao je žal za novim propuštenim prilikama. 

Isto kao i u prvoj deonici meča, reprezentativci Srbije su imali prednost, gradili je malo po malo, ali na kraju "prodali" sve što su "zaradili". Grbić je polako iz igre izbacivao startnu postavu, a na terenu su bili Luburić, Petrić i Krsmanović. Nažalost, Srbija je ponovo propustila set loptu, a razigrani Poljaci, kojima je svaki set bio od velikog značaja, poveli su sa 2-0. 

U trećem setu vidio se osjetan pad u igri "Orlova", koji je postojao i zbog neigranja najboljih reprezentativaca, te su Poljaci po prvi put bolje otvorili neki set. 

Ipak, odmah nakon prvog tehničkog tajm-auta, Kovačević i kapiten Poljske Kubjak dobili su po crveni karton (što je rezultovalo u po jednom poenu na obe strane), te su se strasti rasplamsale i proradio je onaj poznati "srpski inat". Srbija je tada nadoknadila zaostatak i došla do izjednačenja i nade da može da učini meč interesantnijim. 

Grbić je na teren vratio Atansijevića i Jovovića, "plava četa" opet je zaigrala kao na startu prvog i drugog sta, međutim sve se ponovo "raspalo" kada je došlo do završnice. Nekoliko nesmotrenihi grešaka i, istini na volju dobra igra Poljaka, donijeli su im novi trijumf u samo nekolko dana protiv Srbije, opet sa 3-0. 

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je ponovo Bartoš Kurek koji je upisao 15 poena, jedan manje doneo je kapiten Mihal Kubjak, dok je Mateuš Bjenek završio meč sa 12. 

U "plavoj četi" istakao se Uroš Kovačević sa 14, koji je bez premca bio najbolji igrač Srbije, tri manje imao je Atansijević, dok niko drugi nije bio dvocifren. Najupečatljiviji segment u igri Srbije bio je veliki broj servis grešaka, što je bilo neuobičajno. 

Dobra stvar je što je Srbija i matematički u polufinalu, u kojem će im protivnik biti ili SAD ili Brazil, ali ne i to što Poljska protiv srpskih odbojkaša ima ubedljivih 6-0 na ovom prvenstvu, te im je nanijela dva od ukupno tri poraza do sada. 

Srbija sada ima dan pauze, kada se za prolaz bore Poljska i domaćin Italija, a onda ih polufinalni meč očekuje u subotu, dok je eventualno finale zakazano za dan kasnije. 

Tabela:

1. Poljska 1-0 3-0 (81:74) 3 
2. Srbija 1-1 3-3 (149:134) 3
3. Italija 0-1 0-3 (53:75) 0

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.