Vaterpolo reprezentacija

Srbija u polufinalu Svjetskog kupa

  • 14.09.2018. 20:53

Vaterpolo reprezentacija Srbije se plasirala u polufinale Svjetskog kupa u Berlinu, pošto je u četvrtfinalnom meču rutinski savladala Japan rezultatom 12:7.

Izabranici selektora Dejana Savića, sada će igrati protiv velikog vaterpolo rivala Mađarske, koji je u petak nadigrao selekciju SAD sa 10:8. 

Podmlađeni Savićev sastav, u kojem protiv Japana nije bilo Nikole Jakšića, ostvario je rutinsku pobjedu, iako nije sve krenulo kako je očekivano. 

Japanci su poveli sa 2:0 preko Okave sa peterca i Adačija sa igračem više, ali isti igrač nije uspio da povisi na 3:0, pošto je njegov udarac zaustavio golman Srbije Rističević. 

Delfini su do kraja četvrtine prišli na 3:2, a potom su u drugom dijelu igre napravili preokret i došli do vođstva od 8:5. Japanci do kraja susreta više nisu imali šansi za priključak, pa je Srbija bez problema završila meč. 

Najbolji u timu Srbije bio je Dušan Mandić sa četiri gola, Gavril Subotić je pogodio tri puta, Đorđe Lazić je bio strijelac dva pogotka, a upisali su se i Sava Ranđelović, Ognjen Stojanović i Strahinja Rašović. 

U ekipi Japana strelci su bili Okava četiri puta, Suzuki dva puta, dok je jednom mrežu Srbije pogađao Adači.

Srbija će protiv Mađarske igrati u subotu od 17 časova, dok u drugom polufinalu Australija čeka boljeg iz susreta Njemačka - Južnoafrička Republika.
 

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)