Svjetska liga

Srbija savladala Hrvatsku u Beogradu

  • 19.06.2019. 22:22

Vaterpolisti Srbije savladali su Hrvatsku sa 11:10 u drugom meču Svjetske lige u Beogradu.

Ovaj trijumf u derbiju obezbijedio je "delfinima" plasman u polufinale i prije posljednjeg meča uvodne faze, u četvrtak od 21 protiv Kazahstana, koji je izgubio od Australije sa 14:5 i na posljednjem je mjestu u grupi.

Iako su Hrvati bolje otvorili ovaj meč, ta njihova dominacija je trajala samo dok izabranici Dejana Savića pred krcatim tribinama bazena Tašmajdan nisu namjestili "ruku" u situacijama sa igračem više.

Jer, prvih sedam takvih napada "delfini" su prokockali, ali nijednog trenutka nisu gubili sa više od jednog pogotka razlike.

Pa opet, drama nije izostala. Iako je Srbija prvi put povela na 1:53 do kraja treće dionice (7:6), a imala potom i 9:6, ta tri gola prednosti su se istopila zbog brzopletosti u napadu, pa se u drugu polovinu posljednje četvrtine ušlo uz neriješeni ishod. Mladi, 22-godišnji Ognjen Stojanović tada je i treći put zatresao mrežu "barakuda", pokazuo da su na lijevoj strani Prlainović, Mitrović, Ćuk dobili dostojnog nasljednika, ali drama nije bila riješena.

Hrvati su uspjeli još jednom da izjednače, baš na ulasku u posljednji minut, ali je onda Andrija Prlainović, koga šut nije služio do tada, poslao projektil pod prečku i 56 sekundi prije kraja vratio prednost "delfinima". Probali su gosti da izjednače, ali je Stojanović poslije ofanzivnih bravura uspio da oduzme loptu rivalima bez prekršaja i tako izraste u junaka i donese trijumf!