Košarka sa druge planete

Srbija sa +38 do polufinala Evropskog prvenstva!

22:14, 04.07.2019.
Izvor: Blic
Thumbnail
Najbolje košarkašice Srbije plasirale su se u polufinale Evropskog prvenstva, pošto su večeras u beogradskoj "Štark areni" deklasirale Švedsku sa 87:49 (21:12, 22:9, 21:12, 23:18).

Izabranice Marine Maljković pokazale su pravo, pobjedničko lice kada je bilo najpotrebnij, od  samog starta slome su otpor izuzetno neugodnog protivnika.

Nisu znale Šveđanke šta ih je snašlo od samog početka. Krenulo je sve sa serijom 7:0 i nije prestajalo. Marina Maljković je komandovala generalski i vidjelo se da tim Srbije od početka zna šta hoće. Mjenjale su odbranu, pravili kombinovani presing i lako preko presečnih lopti dolazile do lakih poena. Kada su "kraljice" prebacile 10 razlike u njihiovu korist Šveđanke nisu uspjevale da se spuste na jednocifrenu prednost.

Sve djevojke su odradile svoj dio zadatka. Ana Dabović je rešetala protivničke mrežice, Crvendakić je hvatala lopte, Nevena Jovanović je cjpala trojke, Butulija se probijal kao šilo, a Bruks i Petrović su davale poseban ton igri.

Ovo je više izgledala kao utakmica u nekoj ranijoj fazi evropskog prvenstva, a ne na borbu za polufinale. U polufinalu Srbiju čekaju evropske šampionke, moćne Španjolke što će biti pravi izazov za košarkašice Srbije.