Krstajić najavio

Srbija napada "Pancere" sa Jovićem u špicu

22:53, 19.03.2019.
Izvor: B92
Thumbnail
Selektor Srbije Mladen Krstajić otkrio je dio planova u vezi sa timom za prijateljski meč sa Njemačkom.

"Orlovi" gostuju u Volfsburgu u srijedu uveče, u prijateljskoj utakmici kojom će otvoriti novi kvalifikacioni ciklus.

Ovaj meč je "predigra" za početak kvalifikacija za EURO 2020. koje Srbija otvara u ponedjeljak, 25. marta, protiv aktuelnog prvaka "Starog kontinenta" Portugalije u Lisabonu.

"Imamo sedmoricu povrijeđenih igrača koji nisu doputovali. To su odlični, isukusni fudbaleri. Matića nećemo imati ni za Portugaliju, kao ni Prijovića. Nedostaju i Tadić, Kostić, Kolarov i Mitrović, ostali su u Beogradu da probamo da ih oporavimo do četvrtka kako bi nam se priključili u Lisabonu. I Fejsa ima problema, vidjećemo na licu mjesta u Portugaliji kakva će biti situacija sa njim", rekao je Krstajić.

"Momci koji će u srijedu izaći na teren sigurno će dati maksimum. Možda neki nemaju dovoljno iskustva, ali garantujem da želje ni kod koga ne manjka. Sastav za Nijemce? Što se tiče Luke Jovića i pitanja da li će biti u timu ili neće, mogu da vam kažem da će biti u timu. Počeće meč", dodao je selektor. 

Srbija je poslije neuspjeha na Mundijalu u Rusiji igrala dobro u premijernom izdanju Lige nacija, ali će kvalifikacije za EP biti znatno teži izazov za Krstajićevu selekciju.

"Zasluženo smo se kvalifikovali na SP, ali sticajem nekih okolnosti nismo prošli u drugi krug. Ostvarili smo cilj da budemo prvi u grupi u Ligi nacija. Sljedeći cilj nam je plasman na Evropsko prvenstvo, probaćemo preko kvalifikacija, a ako u tome ne uspijemo, onda ćemo to probati da uradimo preko završnice u Ligi nacija. Jedno je sigurno, srpski fudbal ima perspektivu", dodao je selektor. 

Prijateljski meč između Njemačke i Srbije na programu je u sredu od 20.45 u Volfsburgu.