Evropsko prvenstvo

Srbija može i sa drugom postavom do pobjede

  • 26.08.2019. 18:07

Odbojkašice Srbije ostvarile su treću pobjedu na Evropskom prvenstvu. Savladana je Francuska sa 3:1. Nakon dobrog starta, selektor Terzić je pružio šansu drugoj postavi koja je privela meč kraju.

Francuskinje su samo na početku uspjele da nametnu svoj ritam. Dobrim prijemom su došle do prednosti 6:1, ali je Srbija u nastavku popravila sve segmente igre. Posebno je dobar i furiozan bio kraj prvog seta kada su od 19:19 izabranice Zorana Terzića osvojile šest vezanih poena. U tom periodu sjajno je funcionisao servis.

U drugom setu Tijana Bošković je razbila rivala. Francuska nije imala rješenja za Bilećanku pa je Srbija ovaj period lako dobila sa 25:13.

Ekipa Zorana Terzića je nastavila u istom ritmu i imala je prednost 10:4, ali je onda uslijedio veliki pad u igri. Selektor je dao šansu drugoj postavi koja se baš i nije snašla. Francuskinje to koriste i dolaze do preokreta. Uspjele su da dobiju ovaj period sa 25:17.

Velika borba se vodila u četvrtom setu. Francuskinje su imale prednost ali je Srbija uspjela da na servis Katarine Lazović dođe do vođstva 20:19. Uspjele su zatim da dođu i do trećeg trijumfa nakon što su dobili četvrti set 25:23.

Tijana Bošković i Brankica Mihajlović su bile najefikasnije u reprezentaciji sa po 14 poena, iako su igrale samo prva dva seta.