Liga nacija

Srbija može da dobije "jugoslovensku" grupu

  • 19.11.2018. 11:56

Iako je ostala još jedna utakmica u Ligi nacija, već je jasno da će Srbija biti u trećem "šeširu" na žrijebu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.

"Orlovi" su napredovali u odnosu na prošli ciklus zahvaljujući plasmanu na SP, ali prije svega dobrim rezultatima u novom takmičenju.

U trećem "šeširu" će biti još Republika Irska, Švedska, Slovačka, Izrael, Finska, Norveška, Bugarska i Grčka.

S druge strane, među potencijalnim rivalima su sve zemlje bivše Jugoslavije jer će Hrvatska izvjesno biti u prvom "šeširu", Bosne i Hercegovine će biti u drugom, Slovenija i Crna Gora u četvrtom, a Makedonija u petom. 

U kvalifikacijama za EP će prvi put učestvovati i takozvano Kosovo, ali UEFA ne dozvoljava da ova selekcija bude u istoj grupi sa Srbijom i BiH. 

Žrijeb kvalifikacija za EURO 2020. održaže se u Dablinu 2. decembra, a kvalifkacije će se igrati od marta do novembra 2019. 

Ekipe će biti podijeljene u deset grupa iz kojih će se po dva tima plasirati na EP, a preostala četiri mjesta popuniće se preko plej-ofa u kojem će učestvovati po četiri tima iz svake od Liga nacija, najbolji po grupama koji nisu izborili mjesto na EP. 

EP 2020. će se prvi put održavati u čak 12 zemalja, a domaćini gradovi su Amsterdam, Baku, Bilbao, Brisel, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Glazgov, London, Minhen, Rimu i Sankt Peterburgu. 

Polufinalni i finalni meč će se igrati na londonskom Vembliju.

Тагови:
  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок