Evropsko prvenstvo u vaterpolu

Srbija lako protiv Slovačke

  • 20.07.2018. 12:53

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobjedom protiv selekcije Slovačke 13:5 sa maksimalnim učinkom završila je takmičenje u grupi D na Evropskom prvenstvu u Barseloni.

Trostrukim uzastopnim šampionima "starog kontinenta" je za ovjeru prve pozicije i direktan plasman u četvrtfinale bio dovoljan i bod, ali su puleni Dejana Savića odigrali izuzetno ozbiljno i pitanje pobednika nije se postavljalo.

Srbija će se u utorak u borbi za mjesto u polufinalu sastati sa boljim iz duela u kome će se najvjerovatnije sastati drugoplasirana ekipe grupe A Mađarska i trećeplasirani tim iz grupe C Holandija.

Ekipa selektora Dejana Savića je odlično počela utakmicu i golom Dušana Mandića minut i po prje kraja prve četvrtine na semaforu je pisalo - 5:0.

Slovaci su iskoristili malo opuštanje srpskog tima i serijom 3:0 u 20. minutu su se približili na tri gola minusa - 8:5. Ipak, Sava Ranđelović i Miloš Ćuk su prekinuli nalet rivala, dok je u posljednjoj četvrtini srpski tim potpuno dominirao.

Posljednji dio meča Savićevi puleni su dobili sa 3:0 i na najljepši način najavili četvrtfinalni duel u utorak u 17 časova.

Po dva gola postigli su Mandić, Ranđelović, Ćuk, Milan Aleksić, Nikola Jakšić i Filip Filipović, dok se mladi Nemanja Vico jednom upisao u strijelce. Kod Slovaka je je odskorčio Lukaš Durik sa 2 pogotka.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)