Izglađena situacija

Srbija iznad svega: Luka Jović se vraća u nacionalni tim

22:00, 30.12.2019.
Izvor: Telegraf.rs
Napadač Real Madrida, Luka Jović vraća se u reprezentaciju Srbije, pred najvažnije mečeve u Ligi Nacija. Jović se naime vidio sa sportskim direktorom FSS Vladimirom Matijaševićem, sa kojim je razgovarao, a onda je pričao i sa selektorom Ljubišom Tumbakovićem. 

Kako saznaje portal Telegraf.rs odnosi su izglađeni poslije nesporazma i Luka je spreman da igra za nacionalni tim, koji očekuju bitne utakmice u Ligi Nacija za plasman na Euro 2020.

Srbija igra 26. marta sa Norveškom polufinale, i ako pobijedi igraće finale 31. marta sa pobjednikom duela Škotska - Izrael.

Najprije sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije Vladimir Matijašević, pa poslije i selektor reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković su u skladu sa obavezama proteklih nekoliko dana imali u Beogradu sastanak sa reprezentativcem Srbije Lukom Jovićem, poslije kojih je bilo jasno da je mladi as Real Madrida apsolutno spreman da bude na raspolaganju u martovskim mečevima.

Sa obje strane je rečeno sve što je bilo potrebno da se kaže, nesporazum je riješen i to što je najvažnije kao zaključak je da su svi složni u stavu da je interes Srbije iznad svih i da je plasman na Evropsko prvenstvo zajednički cilj.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Најпре спортски директор Фудбалског савеза Србије Владимир Матијашевић, па после и селектор репрезентације Србије Љубиша Тумбаковић су, у складу са обавезама, протеклих неколико дана имали у Београду састанак са репрезентативцем Србије Луком Јовићем, после којих је било јасно да је млади ас Реал Мадрида апсолутно спреман да буде на располагању у мартовским мечевима. Са обе стране је речено све што је било потребно да се каже, неспоразум је решен и, оно што је најважније, закључак је да су сви сложни у ставу да је интерес Србије изнад свих и да је пласман на Европско првенство заједнички циљ. 👊🇷🇸🦅 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Србија утакмицу против Норвешке у баражу за пласман на ЕП игра 26. марта у гостима и, уколико победи, састаће се 31. марта у Београду против бољег из меча Шкотска - Израел. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #SrcemSvim #Orlovi #Srbija #FSS

Objavu dijeli Football Association of Serbia (@fudbalskisavezsrbije) Pro 30, 2019 u 12:01 PST

 

Podsjetimo, nesporazum se desio kada je Jović javio Tumbakoviću da je povrijeđen i da ne može da igra, a u stvari nije bio povrijeđen.

Problem na relaciji Tumbaković-Jović nastao je poslije meča Srbije i Portugalije u Beogradu, napadač Reala je tada dobio samo tri minuta sa klupe, a naredni meč sa Luksemburgom nije ni igrao zbog navodne povrede.

Međutim, samo četiri dana kasnije bio je na terenu u dresu Reala, odigrao posljednjih sedam minuta meča protiv Levantea, što je odmah izazvalo sumnje da je, ipak, sa njim sve u redu, i ono glavno - da je bio zdrav i za meč sa Luksemburgom.

To su shvatili i u stručnom štabu srpskog tima, pa je Tumbaković "odjavio" Jovića za reprezentativna okupljanja koja su potom uslijedila, za Paragvaj i Litvaniju.