Mundobasket

Srbija izlazi na crtu Amerikancima, Đorđević se nada najjačoj ekipi

  • 11.04.2019. 19:16

Kada je Saša Đorđević došao na klupu reprezentacije Srbije rekao je da mu je prvi cilj da pobijedi Španiju. Nakon poraza od Amerike u finalu Svjetskog prvenstva poručio je da nacionalnom timu želi što veći broj utakmica sa najboljom selekcijom planete. 

U Riju su se desila još dva susreta. Srbija je u grupi bila blizu trijumfa, ali je u borbi za zlato doživjela ubjedljiv poraz. Pred Mundobasket u Kini, Orlovi su ponovo najveći izazivač Amerikancima. Đorđević ima samo jednu želju, da u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta Srbija nastupi u najjačem sastavu. 

"Spremno ćemo sigurno dočekati Svjetsko prvenstvo. Imamo dobar žrijeb i grupu, bar ono što sam vidio. Što se mene tiče, ja ću biti na raspolaganju. Imamo lijepu šansu i nadam se da ćemo biti svi zdravi", rekao je Bjelica.

Ambicije su velike. Nakon žrijeba svi već gledaju ka završnim bitkama gdje bi prema idealnim projekcijama Srbija treći put uzastopno izazvala Amerikance u finalu. Jedan od glavnih aduta orlova Bogdan Bogdanović spušta loptu. Kaže da je sa ove vremenske distance isuviše teško bilo šta prognozirati.

"Zavisi od mnogo stvari. Kako ćemo mi nastupiti, u kakvoj smo formi, pa ko će igrati za Ameriku? Ima dosta faktora, treba se i sresti s njima. Treba proći grupu i tako poslati poruku rivalima", rekao je Bogdanović.   

Legenda Bostona i bivši trener Hjustona Kevin Mekhejl gaji veliko poštovanje prema srpskim košarkašima. Ne smatra da samo Srbija predstavlja opasnost za selekciju koju će u Kini voditi Greg Popovič, ali je ipak siguran u jedno.

"Niko ne može ništa Amerikancima ako zaista žele da igraju. Postoji mnogo dobrih ekipa. Pogledajmo Sloveniju, ti momci su sposobni za velike stvari sa Goranom Dragićem i Lukom Dončićem. Igraju veoma dobro i košarka napreduje širom svijeta. Ali i dalje su Amerikanci nedodirljivi kada igraju sa najboljim timom" rekao je Mekhejl. 

A da li će se u Kini pojaviti drim tim ili će Popovič u odbranu zlata krenuti sa nešto drugačijim timom biće poznato tek nakon plejofa koji za dva dana počinje u NBA ligi. Srbiju u doigravanju predstavljaju Boban Marjanović i Nikola Jokić ćiji je nastup u Kini neizvjestan.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.