Evropsko prvenstvo

Srbija bolja od Danske, dalje sa dva boda

  • 04.12.2018. 23:01

Ženska rukometna reprezentacija Srbije savladala je u trećem kolu Evropskog prvenstva u Francuskoj Dansku rezultatom 30:25, pa će u narednu fazu prenijeti dva boda osvojena na ovom meču.

Srbija je ostvarila veoma važnu pobjedu protiv blago favorizovanih Dankinja, koje su od početka do kraja meča bile u rezultatskom zaostatku. 

Najefikasnija u srpskom timu bile su Katarina Krpež Šlezak i Andrea Lekić sa po osam golova, dok su Jelena Lavko i Jelena Stoiljković poentirale po četiri puta. Na golu Srbije je sa devet odbrana veoma dobra bila Katarina Tomašević. 

Bolja u od drugih u Danskoj je bila Trine Estergard sa šest golova. 

Srbija je na kraju kao prva u grupi prošla dalje, pa će u narednoj fazi igrati u grupi I protiv selekcija Rusije, domaćina Francuske i Crne Gore, koje su zauzele prva tri mjesta u B grupi.

Srbija će u Nantu najprije igrati protiv Rusije 8. decembra, a onda i protiv Crne Gore dva dana kasnije i na kraju protiv Francuske 12. decembra.  

Izabranice selektora Ljubomira Obradovića su prethodno u grupi A pobijedile Poljsku sa 33:26, ali pošto ova selekcija ne ide dalje, ti bodovi se neće računati. 

U drugom kolu je Srbija poražena od Švedske 22:21, a skandinavska selekcija je u utorak u prvom meču dana bila bolja od Poljske 23:22 (10:5). 

Тагови: