Spektakl potvrđen - Džošua i Fjuri u ringu

  • 15.03.2021.17:59

Britanski bokseri Tajson Fjuri i Entoni Džošua, potpisali su ugovor prema kojem će se boriti za ujedinjenje svih pojaseva teške kategorije.

Ono što su svi ljubitelji boksa iščekivali, sada je i zvanično potvrđeno Tajson Fjuri i Entoni Džošua odmjeriće snage u ringu.

Dvojica britanskih boksera potpisali su ugovor o dva meča, koji će predstavljati borbe za ujedinjenje pet pojaseva teške kategorije. Pobjednik će se okititi pojasevima u VBA, IBF, VBO, IBO i VBC  kategoriji.

Fjuri ima 32 godine, a u karijeri, koju je započeo 2008. godine, ima učinak od 30 pobjeda iz 31 meča.”Džipsi king” je upisao 21 pobjedu nokautom, ne zna za poraz u profesionalnoj bokserskoj karijeri, a posljednji put je u ringu bio bolji od Deonte Vajldera u februaru prošle godine. 

Sa druge strane, Džošua je godinu dana mlađi, a u 25 mečeva je slavio 24 puta. Jedini poraz u karijeri doživio je 2019. godine od Endija Ruiza, da bi godinu dana poslije bio bolji od Kubrata Puleva.  “Ej-Džej” je 2012. godine osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Londonu.

Borba Džošue i Fjurija važi za jednu od najvećih u istoriji teške kategorije, a još uvijek nije poznato tačno kada i gdje će biti održana, objavio je RTS.

Jedina poznata informacija je da će se dvojica britanskih boksera u ringu naći ove godine.