Vjetar sa tribina vodio Borac do pobjede

Sparsi pali u punom Boriku

  • 29.05.2021. 21:27

Veliku pobjedu zabilježili su košarkaši Borca, jer su u ispunjenoj dvorani Borik savladali Sparse 94:86.

Banjalučani su tako ostvarili petu pobjedu u Ligi 6 i sada su na drugoj poziciji iza Igokee koja ima maksimalnih sedam pobjeda. Aleksandrovčani su takođe večeras, teže nego što se očekivalo, dobili Široki Brijeg 85:82. I taj rezultat ide na ruke Borcu.

Sjajna atmosfera u dvorani Borik nosila je ekipu Dragana Nikolića do prvog ovosezonskog trijumfa protiv Sparsa, u četvrtom međusobnom susretu. Nikola Tanasković, najbolji igrač Borca ove sezone, zabilježio je 30 poena uz devet skokova pri čemu je pogodio 13 od 18 šuteva iz igre. 

- Bilo je veoma lijepo igrati. Prijatno sam iznenađen ambijentom u dvorani. Godinu i po dana igramo bez publike i konačno smo to dočekali. Važna pobjeda za nas, srećni smo zbog trijumfa - rekao je Tanasković.

Pratili su ga Draško Knežević sa 15 poena i devet asistencija kao i Đorđe Simeunović koji je takođe brojao do 15. Trener Nikolić nije krio emocije.

- Rekao sam da želim da doživim ispunjen Borik i to se desilo. Nadam se da će tako biti i u utorak protiv Čelika. Borčevu publiku niko ne mora da poziva, ona će sama doći. Bila je dobra košarka, pobijedili smo karakternog protivnika kojeg moraš tri puta da savladaš tokom utakmice - rekao je Nikolić.

Igokea i Borac igraju sutra u 19 časova tako da će i jedni i drugi za manje od 24 časa odigrati dva meča. Široki je danas imao šut za produžetak protiv Aleksandrovčana, ali Mandić nije pogodio. Domaće je predvodio Dalibor Ilić sa 17 poena. Igokea je prva sa skorom 7-0, slijede Borac i Sparsi sa 5-2, četvrti je Široki koji ima 2-5, Leotar i Čelik imaju po jedan trijumf.

Тагови: